Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği'nin Olağan Genel Kurulu Pazar günü saat 10.00'da Taşbaşı Kültür Merkezi'nde yapılacak. Kongrede mevcut Başkan Evren Olcay ile Metin Gündoğdu başkanlık için yarışacak. Başkan adayı Metin Gündoğdu, yönetim kurulu üyesi adayı İbrahim Demir ile birlikte ESGROUP'u ziyaret etti. Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi olan Gündoğdu'yu uzun yıllardır tanırım. Sendikal hareketin içerisinde de yer alan Gündoğdu, 'tuttuğunu hep koparan' isim oldu. Kırım Tatarlarının unutulmaya yüz tutmuş kuşak güreşinin tekrar hayat bulmasında önemli rol oynadı. Gündoğdu ile yaptığımız sohbette; 'Eskişehir'de sadece Tatarların mahallesi vardır. İlimizde 36 Kırım Tatarı köyü var. Türkiye'de en çok Kırım Tatarı Eskişehir'de yaşıyor. Tüm Kırım Tatarlarını kucaklayarak, kültürümüzü, sporumuzu genç nesillere aktaracağız' dedi.

******

ETO ADAYI GiBi ÇALIŞIYOR
Lokantacılar Odası seçimi 11 Mart'ta yapılacak. Kongrede üç isim başkanlık için yarışacak. Ancak bu adaylardan biri seçim çalışmalarındaki çalışkanlığı ile öne çıkıyor. Bu isim Bahar Bilen. Halen Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi de olan Bilen, tüm üyeleri tek tek dolaşarak, onlara projelerini anlatıyor. Kendisine destek istiyor. Bilen'in çalışkanlığını takdir eden lokantacı esnafları; 'Valllahi ETO ve ESO Başkan adayları bu kadar çalışmıyor' diye ona hakkını teslim ediyor. Bilen seçilmesi halinde; kayıtlı lokantacının ekmeğine göz diken 'merdiven altı' üretimlerle mücadele edecek. Eskişehir Lokantacısının kent yönetiminde söz sahibi olmasını sağlayacaktır.

******

NOSTALJİ

Erdal İnönü İsmetpaşa'da

Yıl 1992. 26 yıl önce Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı merhum Erdal İnönü Eskişehir'e geliyor. SHP Heyeti ile birlikte Mahmudiye'de babasının adının yaşatıldığı İsmet Paşa Köyü'nü ziyaret ediyor. Tarihi Fotoğrafta Erdal İnönü, bugünün ADD Şube Başkanı Azmi Kerman ve CHP'nin önemli isimlerinden olan Ahmet Özarslan ile birlikte köy peyniri ile kahvaltı yapıyorlar. Erdal İnönü 31 Ekim 2007 günü kan kanseri tedavisi gördüğü ABD'de 81 yaşında yaşamını yitirdi. Dürüstlüğü ve örnek kişiliğiyle Türk siyasetinde sevilen, saygı duyulan bir isimdi. Bilim adamlığı, renkli siyasi kimliğiyle hatırlanacak olan Erdal İnönü, ince espri anlayışıyla da öne çıkıyordu.

*******

CUMARTESİ HİKAYESİ

ÇOCUKLARINIZI YOLDA TUTUN


Bir gün bir çiftçiyle oğlu çiftlikte günlük işlerini yaparken sahipsiz bir at çıkagelmiş. Adam atın üstünde herhangi bir damga görememiş. Atı önlerine katmışlar. Onlar da kendi atlarıyla atı takip etmeye başlamışlar.

KENDİSİ BULDU
At çiftlik çıkışında bir yola sapmış ve bir süre gitmiş. Sonra yandaki gölü görmüş ve su içmek için yoldan çıkmış. Su içmeyi bitirince çiftçi onu tekrar yola çıkarmış. Bir süre daha gittikten sonra bu sefer atın karnı acıkmış ve çimenlik bir yere girmiş. Karnı doyunca çiftçi onu tekrar yola çıkarmış. Bu şekilde at birkaç kez daha yoldan çıkmış. Her seferinde çiftçi onu yola çıkarmış. Sonunda akşamüstü bir çiftliğe gelmişler. Çiftliğin sahibi yanlarına gelmiş ve şaşkınlıkla şöyle demiş: 'Bu benim atım. İnanamıyorum. Peki, bu atın bana ait olduğunu nasıl anladınız?' Atı getiren çiftçi, atın sahibine şöyle demiş: 'Ben bulmadım. At kendisi buldu. Benim tek yaptığım onu yolunda tutmaktı.'

ONLARIN YERİNE
KARAR VERMEYİN

Çocuklarımızın veya birlikte çalıştığımız insanların hedeflerine ulaşmalarını önleyen en büyük engel, sürekli bizim onlara karışmamız ve onların yerine kararlar vermemizdir. Yapmamız gereken onlara güvenmek, sorumluluk üstlenmelerini sağlamak ve doğru yolu göstermektir. Bundan sonrası tamamen onların sorumluluğunda olmalıdır. Çocuklarınızı kolundan tutmayın, yolda tutun.

*****

FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Yıldırım Bey senin büyük fotoğrafını odama astım.
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören: Halil yarın başka birisi başkan olursa, fotoğrafımı çöpe atmazsın değil mi?
Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Niye çöpe atayım ki? Yeni Başkan'ın fotoğrafını da yanına asarım. Ancak o yeni olduğu için fotoğrafı sizinkinden büyük olur!..

******
FIKRA

Cennetin Yolu
Şehre gelen papazın biri Müslüman çocuğa kilisenin yolunu sorar:
-Yavrum, kilise nerede, yolunu gösterir misin?
-Çocuk onu kiliseye götürür.
Kiliseye yaklaşınca Papaz: 'Yavrum seni çok sevdim, şu parayı ve şekerleri al, yarın kiliseye gelirsen sana cennetin yolunu gösteririm' der.
Çocuk: Sen daha kilisenin yolunu bilmiyorsun cennetin yolunu nerden bileceksin ?