Sadri Atam, EASKF (Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyon) Başkanı. Yıllardır bu derneğin başkanlığını yürütüyor. Ne zorluklarla mücadele ettiklerini tanıyanlar biliyordur. Eskişehir amatör futboluna ne hizmetleri dokunmuş, daha neler yapmak istiyor bunu en iyi, bu derneğin üyeleri takdir ediyor ki yıllardır ekibiyle beraber bu işi yürütüyor. Bizlere laf söylemek düşmez. Kendisini tanımayanlar için söyleyeyim, Sadri Atam ile yıldız ve genç takımlarında aynı dönemlerde futbol oynadığımız, o yıllarda bir dönem aynı takımda forma giydiğim, bazen rakip olduğumuz, ailecek tanıdığım, Eskişehir'i ve Eskişehirspor'u ne kadar sevdiğini bilerek, beraber büyüdüğümüz arkadaşımızdır. Kütahyalı olduğu aklımın ucundan geçmemişti.
Ahmet Bingöl ise, TÜFAD (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) Eskişehir Şube Başkanı. Çocukluğumuzun beraber geçtiği, aynı mahallenin sokaklarında büyüdüğümüz, beraber top koşturduğumuz, okulundan tutunda, evlendiği, çoluk çocuğa karıştığına bizzat şahit olduğun, değil ailesini, sülalesini tanıdığın bir adamın ağzından bir kere dahi Erzincan'daydım dediğini duymadığın arkadaşının, öylesine tanıyan, kulaktan dolma bilgilerle başka bir kişinin ağzından Erzincanlı olduğunu duyuyorsun. Gerçekten şaka gibi. Bunu sadece Ahmet Bingöl'e değil onun ekibinde olan çocukluğumuzun efsane isimlerinden Ender Konca, Hüdai Doğu ve Engin Bayrı gibi abilerimize de hakaret sayarım. Bu şehir Eskişehir'i görmeden Eskişehirsporlu olan insanları da gördü. Eskişehirli olmak ve Eskişehir'e hizmet etmek için illa ki nüfus cüzdanımızda Eskişehir yazması gerekmiyor.
***
Sonuçta birilerini eleştirecekseniz önce mesleki bilgi ve donanımınızı ortaya koyacaksınız ki dikkate alınsın. Eskişehir amatör futbolunun çektiği sıkıntılar kitap olur. Yıllardır bu şehir içindeki kutuplaşma ve kendi içimizdeki kamplaşmayı, kısır döngüyü bir türlü çözemedim. Madem öyle düşünüyorsunuz nüfus cüzdanında Eskişehir yazan, yazmayan, Eskişehirli olan, olmayan hocaların yaptığı, yapmadığı veya yapamadığı her şeyi eleştirmek sizlerin en doğal hakkıdır. Hatta bu yönetimlere talip olmakta sizlerin en doğal hakkıdır. Mesleki yeterliliğiniz varsa buyurun paylaşın veya yönetimlerin içinde olun. Olmuyorsanız da bu insanlara destek olup, sahip çıkın. Böyle de hizmet etmiş olursunuz. Bizler de sizleri takdir edip, bu sütunlarda paylaşırız. Fakat elini taşın altına koymuş, hizmet etmek isteyen insanların şevkini de kırmayın. Birlik ve beraberlik içinde olursak aşamayacağımız hiç bir zorluk yoktur. Ucuz eleştirilerle tanımadığınız, geçmişini bilmediğiniz insanlar hakkında, nüfus cüzdanında doğduğu yerler ile vurmaya kalkmayın. Komik duruma düşüyorsunuz. En az onlar kadar Eskişehirli ve Eskişehirsporlu olun yeter.