Gün geçmiyor ki şehit haberi almayalım. Bu defa Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Çobanpınar köyü yakınlarındaki Meskan Tepe mevkiinden görevden dönen polisleri taşıyan zırhlı araç 3 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerin hedefi olmuştu.
Teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmişti. Hain saldırıda Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Recep Emre Yılmaz ve Mehmet Ali Doğan şehit olurken, Bayram Çiçek'in (25) aralarında bulunduğu 7 polis de yaralanmıştı. Durumu ağır olan Bayram Çiçek, GATA'da tedavi altına alınmıştı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Bayram Çiçek, saldırıdan 37 gün sonra şehit düştü. Şehidin 108 yaşındaki babaannesi Zeliha Çiçek de torununun şehadet haberini alınca evinde fenalaştı. 'İçim yanıyor' diyen Zeliha Çiçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Çocuğu sınırda görev yapan Asker yakınıyla görüşmüştüm. 'Telefon her çaldığında yüreğim sızlıyor, korkarak yaşıyordum' diyordu. Madem ülkemizde yaşayan 78 milyon insanımızın her biri bu devletin eşit haklara sahip, birinci sınıf vatandaşı, neden sadece fakir annelerin, eşlerin, çocukların yüreği sızlıyor. Temennimiz hiçbir annenin yüreği sızlamasın.
***
Sporcularımla maçta olmam nedeniyle haberi tam okuyamasam da, 'Savaş uçakları üretiliyor' diye bir haber gördüm. Keşke adını dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak adına 'Barış uçakları üretiliyor' diye haber yapılsaydı.
Artık savaşlar bitsin, Barış dünyaya hakim olsun. Zeliha çiçeklerin yüreği yanmasın.