Bana Sergen Yalçın'ı anlat deseler söyleyeceğim tek şey 'Sahada herkesten bir saniye önce düşünen adam' derim, başka da bir şey demem.
Sahaya ilk ayak bastığı günden, Eskişehirspor'daki son maçına kadar defalarca canlı izlediğim, bana göre Türk futbolunun yetiştirdiği, ülkemizin dünya gözü ile seyrettiğim en büyük yıldızıdır. Katkılarını, verdiklerini-veremediklerini, aldıklarını veya alamadıklarını bir tarafa bırakalım, yetenek olarak üstüne daha henüzgörmedim.
İsmini duyduğumda içimi hep bir burukluk kaplamıştır. Futbol hayatının son yılında Eskişehirspor'a imza attığı gün, o ana kadar İstanbul basınına göre 4 büyük takımda forma giymiş, şampiyon olmuş bütün takımlarda forma giyen, benim için en büyük takımın formasını da sırtına geçirmiş futbolcu idi. Şimdi şampiyonluğa beraber koşacaktık. Futbolu Eskişehirspor forması altında bırakması, o sene şampiyonlukta çok büyük katkısı olmasına rağmen bir şeyler eksik ve yarım kalmıştı. O yıl takım kaptanı olarak şampiyonluk kupasını kaldırmak ona kısmet olmadı. O tarihi fotoğrafta maalesef yok. İşte gençlik yıllarımdan itibaren bildiğim bu büyük yıldızın, o kupa merasiminde olmayışı içimi hep acıtmıştı. Hele hele doğduğu, büyüdüğü, goller attığı, asistler yaptığı, destanlar yazdığı İnönü Stadyumu'nda müthiş bir final yapmak ona çok yakışacaktı, fakat kısmet olmamıştı.
Teknik direktör olarak başladığı zaman herkesin kafasında acaba ne yapacak soruları vardı. Beni yanıltmadı. Futbol zekasını teknik direktör olarak da göstereceğinden hiç şüphem yoktu. Sportif hayatı Halley kuyruklu yıldızı gibi belirli zamanlarda karşımıza çıkan, ama çıktığında gene hepimizi hayran bırakan, şekilde gidiyor. Futbolun en çok şey beklenen adamı, en çok eleştirileni, futbolun en yalnız, en aykırısı, en zor adamıdır. Kısacası futbol oynarken ne ise, teknik adamlığı da aynı şekilde devam edecektir. Onu tanıyanlar 'Rahat bırakıldığında ve baştan koyduğu şartlar yerine getirildiğinde yapamayacağı şey yoktur' diyorlar.
Şimdi futbolcu olarak tamamlayamadığını, Teknik direktör olarak yapmaya çalışacak. Hani yazımın başında demiştim, herkesten bir saniye önce düşündüğünü, oyuncularına uygulatıp, hızlı ve çabuk oynatmayı başarırsa, bu sefer o fotoğraf karesinde kendisi de yer alır. Bizim ondan tek istediğimiz, başımızı yukarı çevirdiğimizde, gökyüzünün en parlak yıldızını yeniden görebilmektir. Bıraktığın yuvana hoş geldin Sergen Yalçın, umarım hak ettiğin yarım kalan şampiyonluk sevincini şimdi tamamlarsın.
Yolun açık olsun.