Bir ay öncesinden her yerde 14 Şubat konuşulmaya başlandı, herkes yarış içinde. Pahalı hediyelerle kendilerini kanıtlama çabası içinde.
'Ayy Mehmet bu sene ne yapacak, ya da Aslı ne yapacak acaba?'
Bu arada akıl hocaları da çoktur fakat birçok kişiden hemen hemen aynı fikir çıkar, parfüm al, kıyafet al, pırlanta al, şunu al bunu al.
Biliyor musun aşkım, geçen yıl şunun sevdiği şunu yapmış, bununki bunu yapmış. Buradaki mesaj, benim karşıma küçük hediyelerle çıkma, bir şekilde borç harç al, sende öyle yap. Yoksa kaybol diyor.
İllaki kutlayacaksınız, bir akıl hocalığı da ben yapayım. En güzel hediye kendinize yapılan yatırımdır. Örneğin sevgilinizle kültürel bir gezi yapabilirsiniz. Ya da birlikte bir eğitim çalışmasına kayıt yaptırabilirsiniz.
Başka düşünülecek konu yokmuş gibi bir tarafta aylardır ne alacağını düşünen kalabalık, alışveriş hengamesi. Bir tarafta yürekleri dağlayan şehitlerimiz ve şehit yakınlarımız!
Şehit yakınlarımız! Onlar Sevgililer Günü'nde yalnızdılar!
Sadece Sevgililer Günü'nde mi?
Yalnız olmalarının sebebi, bizler evimizde rahat uyuyalım diye, vatanı için canını feda eden kahramanlarımızın sevdiği olmalarıydı.
Afrin şehidimizin mektubu! Bu mektuptan yüzlerce var, ılık ılık içine akan mektuplar.!
Sadece bir tanesi,
'Nur'a söyleyin ben ona doyamadım. Ama eğer gidersem, üzülmesin hakkını helal etsin. Öbür tarafta birbirimize kavuşacağız. İnşallah beraber planladığımız gezilecek yerleri gezsin, benim yasımı tutmakla ömür geçirmesin. Aileme iyi baksın.!'
Sizce Nur Sevgililer Günü'nde ne yaptı?
  • Kim bilir sevdiğinin mezarına sarılıp, gün boyu ağlamıştır. Kızaran burnu ve soğuktan titreyen bedenine aldırış etmeden.
  • Belki de ağlamaktan kapanmış gözleriyle, sevdiğinin hediye ettiği küçük yastığına sarılıp gün boyu uyumuştur.
  • Ya da gitmeyi planladıkları yere de yalnız gitmiş olabilir. Restaurantta iki kişilik yemek söyleyip, bir onun yerine birde kendi yerine yiyordur, etrafındakilerin deli gözüyle acıyarak bakışlarına aldırış etmeden.
  • Ya da acıyı dipte yaşayıp konuşmuyor, Susarak feryatların en büyüğünü yapıyordur.
Bakıp da görmeyenler, duyup da duyumsamazlıktan gelen sağırlara karşı susmak, konuşmanın anlamsızlığına isyandır.
Kahramanlarımızın kahraman sevdikleri, Yalnızlar Gününüz Kutlu Olsun!