Son Başbakanımız Binali yıldırımdan bahsetmeden önce, kardeşi İlhami Yıldırım'dan bahsetmeden geçemeyeceğim.
Elbette toplumlarda zenginlerde olacak fakirlerde.
Zenginler, fakirler ile araya köprü kuracak ki toplumun düzeni sağlansın. Fakat bunu bilmeyen dünya malına tapan o kadar çok insan var ki, durum böyle olunca aralarından sıyrılmış iyilikseverler hemen dikkat çekiyor. Bu iyilikseverlerden biriside İlhami Yıldırım.
Bayramda herkes ailesi ile tatil yaparken, İlhami Yıldırım nerede derseniz, mutlaka açlık sınırında olan bir ülkede yaralı gönüllere derman oluyordur.
Nerede derseniz? Yoksulluktan, fakirlikten üzerinde sinekler uçuşan yaşlı bir ninenin elini öpüyordur.
Nerede derseniz? Birçok çocuk oyuncak beğenmezken, oyuncağın ne olduğunu bilmeyen çocuklara oyuncak götürüyordur.
Nerede derseniz? Birçok ilde Anaokulu projesiyle okullar yaptırıyordur. Daha sayamadığım birçok proje, bu projeleri de Aile boyu yapmaları, iyiliklerine ayrı bir anlam katıyor.
Bizlerde İlhami Başkanımız gibi daha büyük kitlelere ulaşamasak ta, iyiliği bulaşıcı yapmak adına elimizden geleni yapıyoruz.
***
İlhami Başkanımı makamında ziyarete gittiğimde, ilk olarak gözüme koskocaman Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi çarptı.
Türk toplumunun Misafirperverlik ve hoşgörü olgularını, en bozulmamış haliyle İlhami Başkanda gördüm.
Ayrıca bazı sorunlarımı dile getirdiğimde, çözüm üretmek için en az yedi sekiz yeri araması, bana numaralarını verip, bir an önce çözüm aşamasına getirmem için çabalaması ayrıca duygulandırdı.
Kendisine içtenlikle Teşekkür ediyorum.
***
Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a gelince, bazılarının diksiyonu yok diye eleştirilerine karşılık, bir insanın yüreğinin diksiyonu güzel olsun diyorum.
İlk Başbakan olduğu dönemde de, kendisini dinlerken merhameti ve Babacan tavırları dikkatimi çekti.
15 Temmuz Şehitler Köprüsünde de intihar girişimini engellemesi, intihar girişiminde bulunan kişiyi içtenlikle sarılıp öpmesi, 'Haydi gel beraber gidelim' diyerek makam aracına götürüp yanına oturtması 'Her şey güzel olacak, canını sıkma' diye öğütlerde bulunması, üstüne üstlük birde, emin olmayıp nikah törenine dahi yanında götürmesi, hislerimde yanılmadığımı ortaya koydu.
En güzeli de, siyasilerin kolay kolay koltuğu bırakmadığı bir dönemde makam sevdasının olmaması. Öyle ya da böyle ülkeye hizmet edeyim sevdasında olmasıdır.
Sanırım yeni dönemde de Ak parti meclis Başkanı olacak, görevi her ne olursa olsun, kendisine yeni görevinde Başarılar diliyorum.
'Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir.'
'Sevgi çok önemli bir kavramdır. Sorunlar sevgi ve saygı ile çözülebilir. Mevlana şefkat ve merhamette güneş gibi ol derken şunları söylemek istemiştir: İnsanlar arasında ayrım yapılmamalıdır. Nasıl ki güneş doğması ile tüm dünyaya fayda sağlıyorsa sevgi de tüm dünyaya yayılırsa ne savaş olur ne kargaşa olur. Çünkü güneş doğması ile dünyayı aydınlatır, parlatır ve sıcaklığını içimizde hissettirir. Renk, dil, din, ırk ayrımı yapmaz. Herkesi aydınlatır.'
Sevgi ve şefkatte de güneş gibi olunmalı ki dünya huzur içinde yaşasın.