Haberlerde dünyanın en çok para kazanan sporcularından bahsediyordu. Tenis sporundan, sporcularından. Tekvando sporcuları geldi aklıma. Başarılı fakat hak ettiği değeri yeteri kadar göremeyen.
Nerede başarılı aynı zamanda hanımefendi bir kadın varsa hep gurur duymuşumdur. Başarı merdivenlerini hak ederek, çaba sarf ederek tırmanan.
Gurur duyduğum isimlerden biriside Tekvando Sporcusu Bengü ALKAN.
Başarısından önce sporun felsefesi olan Fair Play Ruhuna önem vererek, emin adımlarla yürümesidir. Hakem olarak görevli olduğum dönemlerde işleri yetiştirmek için koşuşturmaktan, sporcularla çok ilgilenemesem de, yanımdan geçerken ister göreyim ister sonradan fark edeyim, güzel gülücükleri ile selam vermeden önümüzden geçmemesidir.
Sportif Başarıları ise;
2014 Dünya Şampiyonası Bronz Madalya (3.'lük) - (9.Dünya Taekwondo Poomsae Şampiyonası, Meksika)
2015 28. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları (Üniversite Olimpiyatları); Taekwondo'da Bronz Madalya(3.'lük) - (Güney Kore) ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
2015 Avrupa Şampiyonası Gümüş Madalya (Avrupa 2.liği) - (12.Avrupa Taekwondo Poomsae Şampiyonası, Sırbistan)
2017 1. Dünya Taekwondo Plaj Şampiyonası (Rodos) Ferdi ve Takım da 2 Dünya 3.lüğü & 2019 San Diego Plaj Olimpiyatlarına vize kazandı.
2018, 2017, 2016, 2015, 2014 Turkish Open (Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası) Şampiyonluk
2017 ETU A Class 13th Austria Open – Gümüş Madalya
2017,2016, 2015, 2014, 2013 Türkiye Taekwondo Poomsae Şampiyonası ; Türkiye Şampiyonluğu
Başarısının yanı sıra eğitimini de ihmal etmeyen sporcumuz birkaç üniversiteden mezun olmasına rağmen, Beden Eğitimi öğretmenliği bölümüne ve aynı zamanda spor alanında yüksek lisans programına da devam etmekte. Sporcumuzun Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.
Medyanın özellikle fair play ruhuna önem veren aynı zamanda Başarılı sporcularımıza fazlaca yer vermesi önemlidir. Yer verirken kadın sporcuyu takdim şekli cinsel kimliğiyle değil sporcu kimliğiyle olmalıdır.