Sivas'ta aldığımız yenilginin üzerine Mersin İ.Y maçı hepimize moral oldu. Maç için söyleyecek çok fazla bir şey yok. Sanırım skor her şeyi açıklıyor. Sadece Ramazan Övünç neden bu takımda daha önce ilk 11 de oynamadıdiye sormadan edemiyoruz.
Ben galibiyeti gözümüzde çok büyütmeyelim. Çünkü rakibimiz kadrosunda deneyimli ve kaliteli isimler olmasına rağmen, ligin son sırasında, moral ve motivasyon olarak dip yapmış, ruhen bir çöküntü içerisine girmiş bir takımdı. Eski ve köklü bir şehir takımı olarak böyle camialara açıkçası üzülüyorum.Allah yardımcıları olsun.
Bu hafta maçtan ziyade ben stadyumdaki atmosferden bahsetmek istiyorum. Maça gelmeyenler için özellikle şunu baştan söyleyeyim inanın çok şey kaçırıyorsunuz. Bana göre bu stadın bir büyüsü oluştu. Sakın bunu oynadığımız iki maçı da galip bitirdiğimiz için söylediğimi zannetmeyin. Taraftar bu stadı ve tribünleri inanılmaz derecede sevdi. Tezahüratlara katılmayan taraftar sanki yok. Bir kere müthiş bir ambiyans oluşuyor. Akustik son derece iyi. Bana göre şu an Türkiye'nin en iyisi diyebilirim. Tribünlerin hangi köşesinden bir tezahürat yükselse akabinde tüm tribünlere yayılıyor. Taraftar stadyumunu o kadar benimsemiş ve yıllardır özlemle beklemiş ki, her anın tadını çıkarıyor. Hele hele açık tribünlerin çekirdekçileri diye tabir edilen kesim böyle keyifli tribünleri görünce adeta şahlandılar. İnanın şov yapıyorlar. Hiçbir tribün liderinin bağırın diye veryansın ettiğini görmedim. Eski stadyumda açığı kaldırmak için nefes tüketen Murat Diri ve grubu Nefer zannediyorum şaşkınlık içerisindedir.
Hele hele açığın ruhunu ve kalbini en iyi bilen Maviş Erkan ise kale arkasında adeta sloganları gibi 'her kalenin arkasında güçlü bir ordu vardır' derken boşuna demiyorlarmış. 90 dakika sırf bu tribünleri izleyin inanın sıkılmazsınız. Bence burada üniEsEs ve BandoEs Es'le birlikte şov yeni başlıyor. Fakat beni en çok şaşırtan ne biliyor musunuz? VİP tribünlerinin hiç bir tezahürata kayıtsız kalmamasıdır. Ne gönderirsen karşılığını aynen alabiliyorsunuz. Sizde şaşırdınız değil mi?Efeler tribünüise şimdilik sayıları az olmasına rağmen hemen hemen her tezahürata katılmaları, o küçük ama yürekleri büyük taraftarın sesi bu kadar mı gür çıkar, şaşırmamak elde değil. Yukarıda açılan ısıtıcılardan mıdır, yoksa tuvaletlerinde el değmeyen sıcak suyun akmasından mıdır bilemiyorum ama taraftar bu stadı çok ama çok sevdi.Hatta bu sevgiye hepimizin yakından tanıdığı,'Eskişehirspor sevgisi engel tanımaz' diyen, şimdiye kadar duyduğumuz en güzel, en anlamlı ve en gür üçlüyü çektiren kulüp çalışanımız sevgili kardeşim Burak Sakçı bile ortak oldu.
Peki sadece taraftar mı sevdi? Hayır takımda çok sevdi. Bu stadyumda başka oynuyorlar diye değil, kalkan çimleri itina ile yerine oturtup, adeta kendileri yetiştirmiş gibi çimlerine sahip çıkmalarından söz ediyorum. Bunları yaşayarak görünce bu coşkuya sizde ortak olacak vekesinlikle pişman olmayacaksınız.