Eskişehirspor, hem tarihi anlamda hem de bu sezon için çok büyük önem taşıyan Giresunspor karşılaşmasında çok iyi bir futbol ortaya koymasa da kazanmasını bildi.

Bu galibiyet, başta futbolcular olmak üzere tüm camiaya ve Eskişehirsporlu taraftarlara nefes aldırdı. Es Es, zirve yolundaki rakiplerinden birini alt ederek özgüven kazandı ve eminim bugünden sonra takım şampiyonluğa daha çok inanacak.

Hepimizin hedefi şampiyonluk. Bu anlamda ortak bir paydada buluşabiliyoruz. Peki, takım gerekenleri tam olarak yapabiliyor mu?

Bunu sorgulamalıyız işte. Yapılması gereken ilk tespit, takımın yumuşak bir oyun stilinin oluşu. Çok pres yapmayan, agresif olmayan fazla sayıda oyuncuya sahibiz; Semih, Erkan, Bruno ve Murat.

Bunlara bir de Uğur İnceman eklenince iş çığırından çıkıyordu geçen haftalarda.

Daha bir sert takım olmamız lazım

Şükür ki, Ramazan Övüç ve Hürriyet takıma monte edilmiş. Ramazan hem fiziksel olarak iyi hem de gerekli enerjiyi sahaya yansıtıyor, bu takımda rahatlıkla oynamalı. Hürriyet, bu seneyi de kurtarır gibi.

Bundan sonra Uğur İnceman, forma giymezse takım yeterli sertliği ve enerjiyi sağlar. Ön tarafta oynayan oyuncuların da kredisi artar.

Zaten Semih'ten verim almak için onu sadece gol bölgesinde çalıştıracaksın ki adamın gol atmaya gücü olsun, bugün olduğu gibi.

Savunmada Hakan Çinemre, takımın en hırslı oyuncusu olarak öne çıktı.

Kamil'in performansı bu lig için çok fazla. Akaminko'nun sakatlanmasından sonra Berkay Dabanlı oyuna dahil oldu. Berkay, bence bu takımın gerçek stoperi olabilecek bir oyuncu. Maçın kuşkusuz en güzel yanlarından biri de Boffin'e iş düşmemiş olması oldu.