Geçtiğimiz günlerde şiddetli yağış nedeniyle Alpu'da sel felaketi yaşandı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bu felaket sonrasında partisinin Alpu İlçe Başkanı Özgür Sarı'yı aramış. 'İlçe ve köylerde zarar gören insanlar varsa onları ziyaret edeyim' demiş. Sarı sadece köyde yaşayan bir kişinin 15 hayvanının telef olduğunu belirterek; 'Gelin isterseniz, birlikte onu ziyaret edelim' demiş. Öyle başka büyük zarar gören köylünün olmadığını belirtmiş. Bunun üzerine Çakırözer, 'Tek bir kişiyse gelmeyeyim' demiş. Ve Alpu'ya gitmemiş. Çakırözer, 15 hayvanı telef gören köylüyü ziyaret edip, ona geçmiş olsun demeliydi. Çakırözer bu ziyarete tek kişi için yapmış olmayacaktı. O zarar gören insanın şahsında tüm köye ve Alpu'ya yapmış olacaktı. Çakırözer ilk iki dönem milletvekilliğinde tüm ilçe ve köyleri gezerek, halkın vekili olmuştu. CHP'lilerin ve Eskişehirlilerin sevdiği bir milletvekili olmuştu. Ancak Çakırözer 24 Haziran sonrasında yaptığı icraat ve eylemlerde formsuz olduğu gözleniyor. Siyasette olgunlaşması gerekirken, hatalar yapması dikkat çekiyor. Umuyorum Çakırözer yaptığı hatalardan ders alarak, bizim bildiğimiz, tanıdığımız ve sevdiğimiz milletvekili olarak çalışmalarına devam eder.
----------------------------------
ARTIK ERKEN SEÇİM OLMAZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıkladı.
100 günlük eylem planında ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedefler yer aldı. Açıklanan 100 günlük eylem planı sonrasında erken bir yerel seçimin olacağını sanmıyorum. Çünkü bir erken seçim kararı alınırse, bu eylem planı başarıya ulaşamaz. Yerel seçimler planlandığı gibi 2019 Mart'ında yapılır.
---------------------------------------

İYİ KÖTÜ ÇİRKİN

1966 yapımı 'İyi Kötü ve Çirkin' Spagetti Western filmini hepimiz hatırlarız. Filmin düello sahnelerindeki film müziği televizyonlarda devamlı kullanılıyor. Filmde 'İyi' karakterini Clint Eastwood oynamıştı. 'Kötü' karakterini ise Lee Van Cleef canlandırmıştı. Filmin 'Çirkin'i ise Eli Wallach'dı. Filmin finalinde bu üçlü mezarlığın ortasında düello yapar. Hakimiyetin sürekli el değiştirdiği mücadelede mezarlığın ortasında yapılan üçlü bir düello kazananı belirleyecektir. 'İyi' altınların saklı olduğu mezarın ismini taşa yazar ve düello başlar. Düelloda ilk silahı 'Çirkin' çeker. Ancak silahındaki kurşunlar daha önce 'İyi' tarafından alınmıştır. Silahı ateş almaz. 'Kötü' silahını çekmek ister. Ancak içlerinden en hızlısı olan 'İyi' 'Kötü'yü vurarak öldürür. Ülkenin şu andaki hali bu üçlü düelloya benziyor. İyi'yi Türkiye Cumhuriyeti Devleti oynuyor. Peki 'Çirkin', 'Kötü' kim? Bence bu düelloda 'Çirkin' yok. İki kötü daha var. Bunlar 'FETÖ' ve 'PKK/YPG' dir. Bu üçlüden hiç kimse birbirine dost değildir. Hepsi birbirini öldürmek istiyor. Filmde olduğu gibi bu düelloda 'İyi' yani Türkiye Cumhuriyeti kazanacaktır. Ülke insanımızı etnik ve dinsel açıdan bölmeye çalışanlar, Türkiye'yi kan gölüne çevirmek isteyenler kaybedecektir. Devletimizin güvenlik güçleri, FETÖ, PKK ve onların uzantılarının ülkemiz üzerindeki kirli oyunlarını bozacaktır.
------------------------------------------
NOSTALJİ
SOLDA BİRLİK KURULTAYI

33 yıl önce. 2 Kasım 1985 tarihinde Sosyal Demokrat Parti (SODEP) ile Halkçı Parti Birleşme Kurultayı yapıldı. Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Kurultay Türkiye'deki Sol partilerin birleşmesi adına büyük önem taşıyordu. Merhum Prof. Dr. Erdal İnönü SODEP'in Genel Başkanıydı. Merhum Prof. Dr. Aydın Güven Gürkan'da Halkçı Parti'nin Genel Başkanıydı. Her iki isim de dürüstlükleri ve ilkeli duruşları ile örnek politikacıydı. Fotoğrafta Türk Siyaset Tarihinin önemli kilometre taşları olan İnönü ve Gürkan'ın arkasındaki kişi ise bugünün Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı'ydı. O gün 24 yaşındaydı. Bu fotoğraf, Şanlı'nın 33 yıl öncede Eskişehir sol siyasetin içinde mücadele ettiğini bizlere gösteriyor.
----------------------------------------
FOTO ŞAKA

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen:
Erdal seçimlere az kaldı. Eskişehir'e fazla gelme de ilçende çalış.
Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı: Hocam ben çalışıyorum da birileri de benim yerime başkan adayı bulmak için çalışıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Benden habersiz kim senin yerine aday arıyor?
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Şuradan çaktırmadan uzasam da Yılmaz Hoca'dan fırça yemesem.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Utkucuğum kedi olalı bir fare tutayım dedin. Onu dü yüzüne bulaştırdın.
--------------------------------------------
FIKRA
AVUCUN BÜYÜK

Kayserili bir çocuk annesiyle kuruyemişçinin önünden geçerken çocuk:
'Leblebi istiyorum' diye annesinden istek de bulunur.
Bunu gören kuruyemişçi çocuğa:
'Oradan bir avuç alabilirsin evladım' der.
Çocuk: 'Hayır' der. 'Sen verirsen alırım' der.
Kuruyemişçi çocuğa bir avuç leblebi verir ve sonra sorar:
'Neden kendin almadın da benim vermemi istedin.'
Çocuk da: 'Senin avucun daha büyük' der.