Alevi Dernekleri Platformu önceki sabah Tepebaşı Belediyesi'nin katkılarıyla Cemevi'nde kahvaltılı toplantı düzenledi. Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekili Adayları, Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Engin Çakmak, Sinan Özkar ve Metin Tomsuk da katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa ben de katılarak gözlemlerde bulundum.

SALON KÜÇÜK KALMIŞTI
Hüseyin Büdüş'ün Başkanlığında Alevi Dernekleri Platformu son süreçte önemli etkinliklere imza atarak, kentte adından çok söz ettiriyor. İlimizde 38 Türkmen Alevi Derneği'ni tek çatı altında toplayan platform örgütlü mücadeleninin güzel örneğini veriyor. Tek yumruk, tek ses olarak Alevi toplumunun haklarının kazanılmasında önemli bir rol üstleniyor. Mart'ın sonunda Nevruz (Bahar Bayramı) dolayısıyla Eskişehir Alevi Dernekler Platformu tarafından görkemli bir gece düzenlenmişti. Doç. Dr. Yağmur Say'ın konuşmacı olduğu etkinlikte Sabahat Akkiraz 'seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle' geceye renk katmıştı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe büyük katılım olmuştu. Eskişehir'in 'en büyük salonu' etkinlik için 'küçük' kalmıştı.

'OYLARI BÖLMEYELİM'
Ahmet Ataç ve CHP'li Milletvekili adaylarının katıldığı programda da yoğun ilgiden dolayı Cemevi Düğün Salonu da küçük kaldı. Salonda Başta Ahmet Ataç olmak üzere, tüm milletvekili adaylarına büyük sevgi seli vardı. Etkinlik gösterdi ki; 38 Türkmen Alevi Derneği 24 Haziran seçimlerinde CHP'ye tam destek verecek. Vatandaşlar, 'çok sevdikleri' Başkan Ataç'ı köylerine davet ederken, 'hep sahada hep halkın içinde olduğu' için Utku Çakırözer'e de teşekkür etti. Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Engin Çakmak, Sinan Özkar ve Metin Tomsuk'ta vatandaşlarla güçlü iletişim kurarlarken, onlara 'Oylarımızı bölmeyelim. TBMM'ye daha güçlü girelim' mesajı verdiler.

ATAÇ İDDİALI KONUŞTU
Toplantıda en iddialı konuşan Başkan Ahmet Ataç'tı. Ataç; 'Buraya her geldiğimde kendimi evimde gibi hissediyorum. Bu dönem değişim dönemi. Bakın 25 milyon taraftarı olan Fenerbahçe'nin bile başkanı değişti. Sonsuz hiçbir şey yok. CHP Eskişehir'de en az yüzde 60 oy çıkaracak inanıyorum. Siz Alevi toplumu Cumhuriyetin emniyet sigortası oldunuz. Size minnet borcumuz var. Sandığa gidelim. Oyumuzu kullanalım. Alnımızın akıyla bu seçimden çıkmamız lazım' diye konuştu.

DÖRT ÇIKARSA KİMSE ŞAŞIRMASIN
Alevi Dernekleri Platformu tarafından düzenlenen bu toplantı CHP'li milletvekili adayları için bir moral oldu. Şu bir gerçek ki CHP'li adaylar alanlarda hep tek vücut ve tek yürek olmanın karşılığını 24 Haziran'da alacak. CHP Eskişehir'de dört milletvekili çıkarırsa, kimse şaşırmasın. Belediye bürokratlığı döneminde tanıdığım Hüseyin Büdüş için de bir parantez açmak istiyorum. Genç yaşında 38 Alevi Türkmen Derneği'nin oluşturduğu önemli bir platformun başkanlığını yapıyor. Bu da onun kendisini her yönden çok geliştirdiğini bizlere gösteriyor...
--------------------------------------------------------------
ANANI ÖPEN KADI İSE

Ülkemizde seçim sürecinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e karşı yapılan haksızlıkları görünce merhum Süleyman Demirel'in 'Karakuşi Kadısı' fıkrası aklıma geldi. Osmanlı döneminde, yolsuzlukları ile ünlü Karakuşi adında bir kadı varmış. Bir gün Karakuşi Kadı, bir fırının önünden geçerken, burnuna güzel bir koku gelmiş. Vitrinde güveç içinde nar gibi kızarmış, sahibini bekleyen nefis bir ördek duruyor. Karakuşi Kadı, fırıncıya 'Ben bunu aldım' demiş. Kadıya itiraz edilir mi? Fırıncı hemen ördeği paket yapıp vermiş. Az sonra ördeğin sahibi gelmiş: 'Hani bizim ördek?' diye sormuş. Fırıncı boynunu büküp 'Uçtu' deyince, iş kavgaya dönüşmüş. Kavga sırasında fırıncı, araya giren bir gayrimüslim müşterinin gözünü çıkarmış; korkusundan kaçmaya başlamış. Gayrimüslim vatandaş da peşinde koşuyor. Duvardan atlarken, öteki taraftaki hamile bir kadının üstüne düşmez mi! Kadın oracıkta düşük yapmış; kocası da fırıncının peşine düşmüş. Fırıncının çarpıp devirdiği Yahudi bir vatandaş da kızıp peşlerine takılmış... Sonunda duruma müdahale eden zaptiyeler, hepsini yakalayarak Karakuşi Kadı'nın karşısına çıkarmışlar. Ördeğin sahibi, 'Bu adam ördeğimi hiç etti' diye şikayet etmiş. Kadı, fırıncıya sormuş: 'Ne yaptın bu adamın ördeğini?' Fırıncı 'Uçtu' demiş. Kadı, kara kaplı defterini açmış: Ördeğin karşısında 'Tayyar' yazılı. 'Tayyar 'Uçar' anlamına gelir. O halde ördeğin uçması suç değil' diyerek fırıncının beraatına karar vermiş. Gözü çıkan gayrimüslim vatandaşın şikayetine de kara kaplı defterden bir madde bulmuş: 'Her kim, gayrimüslimin iki gözünü çıkara, o Müslüman'ın tek gözü çıkarıla...' Karakuşi Kadı, 'Şimdi' demiş, 'Fırıncı senin öbür gözünü de çıkaracak, biz de onun tek gözünü çıkaracağız.' Tabii gayrimüslim şikayetinden hemen vazgeçmiş. Çocuğunu kaybeden kadının kocasına da, Karakuşi Kadı, 'Karını vereceksin, bu adam yerine yeni çocuk koyacak' diye hüküm kesmiş. Böyle olunca adam da, şikayetini anında geri almış. Kadı Yahudi'ye sormuş: 'Senin şikayetin ne?' Yahudi ellerini açmış, 'Ne diyeyim kadı efendi' demiş, 'Adaletinle bin yaşa sen, e mi !' Merhum Süleyman Demirel fıkrayı anlattıktan sonra kendisini dinleyen topluluğa dönerek; 'Ananı öpen, kadı ise, kime şikayet edeceksin? Bugün ülkedeki durum bu! Anladınız mı?' demişti.
--------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Yılmaz Hocam Eskişehir'e 35 bin kişiilik stadyumu biz yaptık. Sizde destek olun.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Kendi cebinizden mi yaptınız? Anadolu Üniversitesi'nin parasıyla sarı çizmeli Mehmet Ağa bile bu stadyumu yapardı.
--------------------------------------------------------------
FIKRA
'BURADASINIZ'

İki sarışın çok büyük bir AVM'de alışverişe çıkmış.
Saatlerce dolaşmışlar, alışveriş yapmışlar, ama yorulmuşlar.
Nereden çıkıp ta otoparka gideceklerini bulamamışlar.
Tam o sırada karşılarına bir AVM planı panosu çıkmış.
Ortasında bir yerde de kırmızı bir nokta ve kocaman 'BURADASINIZ' yazısı.
Sarışınlardan biri diğerine dönmüş ve hayretle sormuş:
'Şu teknoloji ne kadar ilerledi. Nasıl biliyorlar burada olduğumuzu?'