ÜÇ ÜNİVERSİTE SIFIR REKTÖR

Hugh Grant ve Andie MacDowell'in başrollerini oynadğı 'Dört Nikah Bir Cenaze' 1990'lı yılların romantik filmiydi. Oynandığı yıllarda çok beğenilmişti. İlimizde şu anda üç üniversite var. Ancak bu üç üniversite de asil olarak atanmış bir rektör yok. Yani bugün Eskişehir'de 'Üç Üniversite Sıfır Rektör' olayı yaşanıyor. 5 aydan fazla süre geçmesine rağmen Türkiye'nin 60 yıllık Yüksek Öğretim Kurumu olan Anadolu Üniversitesi'ne Rektör ataması hala yapılamadı. Bundan dolayı Naci Gündoğan vekaleten bu görevi sürdürüyor. Aynı Gündoğan, Anadolu Üniversitesi'nden bölünerek, İkieylül Kampüsü'nde yeni oluşturulan Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin de vekaleten Kurucu Rektörlüğünü de üstlendi. 5 Nisan'da ESOGÜ'de yaşanan katliam sonrasında Rektör Hasan Gönen istifa etmek zorunda kalmıştı. 12 Nisan'da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Şenocak atanmıştı. İlimizdeki üç üniversiteye yeni rektör atanması için daha ne bekleniliyor? Bu atamaların yapılması için 24 Haziran seçimleri mi bekleniliyor? Özellikle Anadolu Üniversitesi'nde 5 aydan uzun süre geçmesine rağmen neden hala yeni rektör atanmadı?



****

ONA GÖRE ESKİŞEHİR'DEKİ TÜM
OYLAR AK PARTİ'YE GİDECEK(!)


Ahmet Namık Akdoğan yıllardır BBP'de siyaset yapıyor. Kendisini kentin en deneyimli siyasetçilerinden birisi olarak görüyordum. Ta ki Akdoğan'ın AK Parti'nin vefa yemeğinde yaptığı konuşmaya kadar.

550 BİN OY HESABI
Burada yaptığı konuşmayı deneyimli siyasetçiye doğrusu hiç yakıştıramadım. AK Parti 5. sıra Milletvekili Adayı olarak Akdoğan iftar yemeğinde yaptığı konuşmada; 'Ben Serhat (Tunç) kardeşime daha önce de söylemiştim. Sayın İl Başkanım 110 bin üyemiz olduğunu söylüyor. 110 bin arkadaşımdan beşer tane daha oy ilave etmesini istiyorum ki 7-0 Eskişehir'i götürelim. Bu imkansız değil' diye konuştu. Akdoğan'ın hesabına göre AK Parti Eskişehir'de (110 binx5) 550 bin oy alacak. Peki 24 Haziran seçimlerinde Eskişehir'deki seçmen sayısı kaç? 561 bin. Akdoğan'ın bu dediğinin gerçekleşmesi için seçime katılım yüzde yüz olmalı. Geçersiz oy sayısı 11 bini geçmemeli.

DÖRT ÇIKARSA ŞÜKRETSİN
Akdoğan 1 Kasım seçimlerinde bırakın diğer partileri sadece CHP'nin '208 bin 699 oy aldığını' biliyor mu? Eskişehir'deki CHP'liler, önemli bölümü 'sadece bir işe girebilmek için' AK Parti'ye üye olanların sözlerini dinleyerek mi; tercihlerini iktidar partisinden yana kullanacak? Akdoğan aynı Serhat Tunç'a 'Üye olan 110 bin kişinin tamamı AK Parti'ye oy veriyor mu' diye sordu mu? Türkiye'de artık babalar değil çocuklarına, eşlerine bile istediği partiye oy attıramıyor. Akdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bile Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla oy aldığı Eskişehir'de 'AK Parti 3 veya 4 milletvekili' alırsa, buna şükretsin. Bence şu günlerde 'Devlet Bahçeli tarzında' komik hesaplar yaparak, boşu boşuna 5. sıradan milletvekili olma hayali kurmasın...



****

İŞÇİ BULMA MÜDÜRÜ GİBİ ÇALIŞIYOR​

Dr. Süleyman Sırrı Kabadayı Eskişehir'in en başarılı eğitim yöneticilerinden birisidir.

DUYURU YAPIYOR
'Doktor' unvanlı Kabadayı ayrıca ilimizde Seyit Battalgazi Vakfı'nın Başkanlığını ad yapıyor. Yıllardır kentimizin en gözde eğitim kurumlarından olan 'Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Müdürlüğünü yapıyor. Bu okul sadece Eskişehir'in değil, Türkiye'nin en gözde mesleki eğitim kurumlarının başında geliyor. Bu okuldan mezun olanlar anında iş buluyor. Yıllarını mesleki eğitime veren Kabadayı, 'meslek liselerinden mezun olan gençleri iş sahibi' yapmak için adeta İşçi Bulma Müdürü gibi çalışıyor. Kabadayı sık sık kendi sosyal paylaşım sitesinde; 'Çok Değerli arkadaşlarım, Eskişehir'de saygın bir şirkette CNC operatörü ve Makine Ressamı olarak çalışmak isteyen bay/bayan, askerliğini yapmış/yapmamış mesleki ve teknik lise/meslek yüksek okulu mezunlarının [email protected] mail adresime özgeçmişlerini göndermelerini rica ederim. Dr. S.Sırrı KABADAYI' şeklinde veya buna benzer başka bölümlerle ilgili iş ihtiyaçlarıyla ilgili yaptığı paylaşımları hep dikkatimi çekiyor.

DİĞERLERİNE ÖRNEK OLSUN
Kabadayı bir şirkette veya kamu kurumunda 'ara eleman' ihtiyacı olduğunu duysa hemen bunu mesleki ve teknik lisesi ve meslek yüksek okulu öğrencilerine duyuruyor. Kabadayı bu davranışıyla bir eğitim yöneticisinin gençleri mezun edip, 'ellerine diploma vermekle işinin bitmediğini' ortaya koyuyor. Önemli olanın mezun olan insanların 'okulda öğrendikleri meslekle ekmeklerini kazanmalarını sağlamak' olduğunu gözler önüne seriyor. Mesleki teknik eğitim alan 'gençlere sahip çıktığı' için Kabadayı'yı kutluyorum. O'nun bu hassasiyetinin 'diğer eğitim yöneticilerine de örnek olmasını' diliyorum...




****

FOTO ŞAKA

ETO Başkanı Metin Güler:
Teşvikte Eskişehir'i üvey velat yaptılar. Milli Hızlı Trende TÜLOMSAŞ'ı devre dışı bıraktılar. Güney Çevre Yolu'nu yapmadılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Metin Bey, maşallah bizim belediyeleri değil de hep iktidarı eleştirdi. İktidarı bu kadar yerden yere vurduktan sonra yarın gelip, CHP'den beni aday yapın derse doğrusu hiç şaşırmam.



****

FIKRA

Ne Zaman Evlenmiştik


Karısı adama sinirli bir şekilde söyleniyordu:
-Kafanda futboldan başka bir şey yok, futbol, futbol, futbol...
- Ne zaman evlendiğimizi bile hatırladığını sanmıyorum!
Adam sakin sakin cevap verdi: www.sendeyim.com
- Tabii ki hatırlıyorum hayatım, ES ES'in Fenerbahçe'yi 4-0 yendiği gün.