Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı tarafından Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilen Onur Girdap'ın kendi sosyal paylaşım hesabının profiline çalıştığı yer olarak; 'AK Parti'de Çalışıyor' diye yazması tepkilere neden oldu. Bu konuyla ilgili beni arayan bazı üniversite çalışanları; 'Sayın Girdap, Türkiye'nin en önde yüksek öğretim kurumlarından birisi olan Anadolu Üniversitesi'nde çalıştığının farkında değil mi? Çalıştığı yer AK Parti değil, Anadolu Üniversitesi'dir. Eskişehir'de sanki akademisyen, Genel Sekreter Yardımcılığı yapacak kişi yokmuş gibi dışarıdan Rektör ve Genel Sekreter Yardımcısı getirilirse sonuç böyle olur. Eskişehir bu kadar mı sahipsiz?' diye tepki gösterdi.
----------------------------------------------

Şafak Ertan Çomaklı'nın Anadolu Üniversitesi Rektörü olmasından sonra kentte 'Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Eskişehir'den götürülecek. Ankara'ya gidecek veya Erzurum'a gidecek'şeklinde dillendirilen dedikodular giderek artıyor. Rektör Çomaklı bu konuda açıklama yaparak, Eskişehirlileri aydınlatmalı. Ülkemizde Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından hayata geçirilen Açık Öğretim Fakültesi Eskişehir'indir. Kentimiz için anlamı ve önemi büyük bir fakültedir. Eskişehir ile özdeşleşen Açık Öğretim Fakültesi'ni kimse başka yere götüremez. AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan, Milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay AÖF ile iddialarla ilgili açıklama yaparak, kamuoyunu rahatlatmalı...
--------------------------------------------------
ÇAPA ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Geçtiğimiz günlerle dostlarıyla birlikte yemek yiyen Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini söylemiş. Hemşerisi işadamı Adem Eryürük aracılığıyla AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile görüşmüş. Çalışkan Çapa için AK Saray'dan randevu almış. Çapa'nın yarın veya öbür gün Saray'a çıkarak Erdoğan'la görüşeceği belirtiliyor. Çapa'nın görüşmede Spor Toto isim hakkı bedelinin ödenmesi konusunda Erdoğan'dan yardımcı olmasını isteyeceği öğrenildi. Anlaşılan Çapa, Eskişehirspor'un sadece saha içi değil, saha dışı problemleriyle de uğraşmak zorunda kalmış...
-----------------------------------------------
AK PARTİ'NİN İTİMAT ETTİĞİ
ESKİŞEHİRSPOR YÖNETİCİLERİ


Bazı Eskişehirspor Yöneticileri ve Teknik Direktör Fuat Çapa'nın geçtiğimiz günlerde Hilton Otel'in altındaki Delta Kafe de buluştuğu öğrenildi. Görüşmede; AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladıktan sonra Eskişehirspor'a maddi destek sağlayacağı belirtildi. Ancak gelen paranın Başkan Halil Ünal değil de üç yönetim kurulu üyesinin kontrolünde olacağı iddia edildi. Paranın AK Parti tarafından itimat edilen bu üç yönetim kurulu üyesinin şahitliğinde harcanacağı iddia edildi. Bu üç yönetim kurulu üyesinden birisinin Harun Adıgüzel olacağı öne sürüldü.
-------------------------------------------------
ÇİFTELER'İN MAKUS TALİHİNİ YENECEĞİM

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı ziyarette, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından Eskişehir siyasetine kazandırılan Sebahattin Tetik ile karşılaştım. Kendisi bana CHP'den Çifteler Belediye Başkan aday adayı olacağını söyledi. 'Partim bana adaylık görevini verirse, seçimi kazanacağıma inanıyorum' diyen Tetik; 'Avrupa'dan yatırımcılar ve hibe krediler getirip, Çifteler'in makus talihini yeneceğim. Çifteler'i sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın turizm merkezi haline getireceğim' diye konuştu. 1969 yılında Emirdağ'da doğan Tetik'in çocukluğu Çifteler'de geçti. 35 yılını Avrupa'da geçiren Tetik bunun 5 yılını Hollanda'nın Amsterdam kentinde, 30 yılını da Belçika'nın Gent şehrinde geçirdi. Belçika'da 20 yıl gıda ve finans sektöründe işadamlığı yaptığını kaydeden Tetik; 'Avrupalı siyasetçilerle belediyelerimiz arasında köprü oluyorum. Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt beni siyasete soktu. İki dönemdir İl delegesiyim. Ben siyaseti kısır çekişme değil,halka hizmet olarak yapmak istiyorum. Çocukluğumu geçirdiğim Çifteler ne yazık ki geri kaldı. Ben aday olmam halinde Avrupa'dan getireceğim yatırımcılarla burasını turizm merkezi haline getireceğim. Çifteler'de göçü önleyerek, Eskişehir'de hak ettiği yere getireceğim' diye konuştu. Tetik Boyunluoğlu aşiretinden olduğunu da sözlerine ekledi. Sebahattin Tetik gerçekten etrafına pozitif enerji saçan, Avrupa vizyonuna sahip bir isim. Çifteler'de CHP için potansiyeli olan iyi bir aday profili çiziyor...

----------------------------------------------------------
YENİ İL BAŞKANI METİN Mİ?

Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı son ziyarette Eskişehir'i Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e teslim etti. Genel Başkanından tam yetki alan Büyükerşen kentimizdeki ilçe belediye başkan adaylarını belirleyecek. Büyükerşen'in Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler öncesinde mevcut İl Yönetimini de istifa ettireceği kulislerde yüksek sesle seslendiriliyor. Büyükerşen uzunca bir süredir daha güçlü isimlerin olduğu bir il yönetimiyle seçim çalışmalarına başlanmasını istiyordu. Bu konuda gerekli adımları önümüzdeki günlerde atması bekleniliyor. Büyükerşen'in CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Yavuz Metin'in başkanlığında yeni bir İl Yönetiminin oluşturulmasını istediği öğrenildi. Yeni yönetimde; 'Aydın Ünlüce, Nihat Çuhadar, İbrahim Durgut, Vural Yörük, Kerem Ferlibilek, Recep Taşel, Rıdvan Atan, Turhan Duru, Emre Genç, Ebru Ergüt, Nuray Mamuh, Erkut Çakar ve Bahar Bilen' gibi isimlerin olması bekleniliyor....
---------------------------------------------------
NOSTALJİ
BEŞİ BİR YERDE


Yıl 1992. 26 yıl önce. Yer: Eskişehir Polisevi. Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) büyük bir işe imza atarak; kentin beş milletvekilini bir araya getiriyor.

TBMM BAŞKANI
1991 Genel Seçimlerinde DYP 3, ANAP 2 milletvekili çıkarmıştı. (O yıllarda milletvekili sayımız beşti) 1991-1993 yılları arasında Derneğin Başkanlığını yapan Orhan Kesikoğlu, DYP Milletvekilleri Hüsamettin Cindoruk, İbrahim Yaşar Dedelek, Fevzi Yalçın ile ANAP Milletvekilleri Mustafa Balcılar ve Hüseyin Aksoy'u Eskişehir'i konuşmaları noktasında dernek üyeleriyle buluşturdu. Tarihi Fotoğrafta o yıllarda derneğin yönetiminde bulunan Nevzat Altınel, Serdar Taci Zengin, Ömer Bilgin, Mehmet Arapoğlu, Selim Çolpan, Servet Uğuzman, Necati Yalçın'da yer alıyor. Cindoruk o tarihte sadece milletvekili değildi. TBMM Başkanlığı gibi çok onurlu bir görevi de üstleniyordu.

CİNDORUK DEDİĞİNİ YAPTI
20 Ekim 1991 seçimlerinde DYP'nin seçim sloganı 'Eskişehir Gelişecek Büyükşehir Olacak' idi. Yapılan seçimlerde DYP-SHP Koalisyon Hükümeti işbaşına geldi. Kesikoğlu, beş milletvekilinin katıldığı toplantıda Cindoruk'a bu sözü hatırlatarak; 'Eskişehir Büyükşehir olmak istiyor. Seçimde verdiğiniz sözü tutmanızı bekliyor' dedi. Cindoruk'ta 'Ankara'ya gidince bu işin olması için çalışacağım. Eskişehir'i Büyükşehir Belediyesi yapacağız' diye yanıt verdi. Cindoruk dediğini yaptı. Eskişehir'in Büyükşehir Belediyesi olmasını sağladı.
--------------------------
FIKRA
Tercih

İki mühendislik öğrencisi kampus içerisinde yürürken biri diğerine sorar, 'Bu muhteşem bisikleti de nereden buldun ?' Diğeri cevap verir, 'Dün tek başıma dolaşırken bir yandan da okulu bitirince ne iş yapacağımı düşünüyordum. Birden bu bisikletin üzerinde nefis bir kız geldi ve yanımda durdu. Bisikleti çimenlerin üzerine bıraktı ve üzerindeki bütün giysileri çıkarttı. Sonra da bana 'Hangisini istiyorsan al' dedi.' Diğer öğrenci arkadaşını doğrularcasına başını sallayarak, 'İyi seçim yapmışsın, elbiseler belki sana uymayabilirdi.