'Kadın ve çocukları mutlu bir Odunpazarı' düşüncesiyle hareket eden Odunpazarı Belediyesi, vatandaşların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için ard arda Halk Merkezlerini hizmete sundu.

TAKDİR ETMEK GÜZEL
Odunpazarı Belediyesi Orhangazi, Emek, Vadişehir, Büyükdere, Gökmeydan, Erenköy, 71 Evler, Kırmızıtoprak, Karapınar, Ihlamurkent, 75. Yıl Mahallerinde 11 Halk Merkezi açtı. Odunpazarı Belediyesi geçmişte Eskişehir Belediye Başkanlığı yapmış ve yaşamını yitirmiş kişilerin adlarını bu merkezlere vererek, 'büyük bir vefa örneği' gösterdi. 75. Yıl Mahallesi'ndeki Halk Merkezi'ne merhum Selami Vardar'ın adı verilirken Erenköy Halk Merkezi'nin adı Sezai Aksoy oldu. Merhum Aydın Arat'ın adı da 71 Evler Mahallesi'ndeki Halk Merkezinde yaşanılacak. İnsanları yitirdikten sonra takdir etmek güzel. Ancak yaşarken de insanların kıymetini bilmeliyiz.

VEFASIZLIK YAPIYORLAR
1999 yılından bugüne Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten, yaptığı projelerle halkın büyük takdirini kazanan Yılmaz Büyükerşen'in ismi neden bu Halk Merkezlerden birisine verilmez? 2-3 yıl Eskişehir'e Valilik yapıp, kente hatırı sayılır hizmetleri olmayan eski Valilerin adları cadde, bulvar ve okullara veriliyor. Tüm ömrünü Eskişehir'e adayan, Anadolu bozkırından Avrupa kenti yaratan Büyükerşen'in adı neden cadde, bulvar ve okullara verilmez? O'nun büyük vizyonu sayesinde şimdiki konumlarına kavuşan Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri neden Büyükerşen'e bu konuda büyük vefasızlık yapar? Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinde spor salonu, kongre merkezleri ve kütüphanelerine bir 'Bilim insanı' olan Büyükerşen'in adı neden verilmez? Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi'ni yönetenlerin yaşarken de insanların kıymetinin bilmeleri gerekmiyor mu?
***
'İSTEMİYORUZ' DİYE KULİS
YAPANLARDA TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'deki ikinci döneminin başlamasıyla beraber önce MKYK üyesi seçilen Karacan, kabine değişikliği sonrası Genel Başkan Yardımcılığı-Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevine getirildi.

SEVMEYENLERDE KATILDI

Karacan önceki gün bu görevi Fatih Şahin'den devraldı. Yüksek sayıda katılımın sağlandığı devir teslim törenine; TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AK Parti Eskişehir Teşkilatı yöneticileri, AK Partili Belediye Başkanları ve Eskişehir sivil toplum camiasının önde gelen isimleri katıldı. Karacan'ın partinin en üst kademesinde görev alması Eskişehirlileri sevindirdi. Zaten insanlarla iletişimi çok güçlü olan Karacan'ın yeni görevini başarıyla getireceğine inanıyorum. Harun Karacan'ı hiç sevmeyen, bulundukları her ortamda onunla ilgili olumsuz düşüncelerini yüksek sesle dile getirenlerin Devir teslim törenine katılması dikkatimi çekti.

KARACAN BİLMİYOR MU?

1 Kasım seçimleri öncesinde Ankara'da 'Biz Salih Koca'dan memnunuz. Yine onun milletvekili olarak kalmasını istiyoruz. Harun Karacan'ı istemeyiz' diye kulis yapanlar devir teslim töreninde onu tebrik etmek için sıraya girdi. Bu kişiler çok sevdikleri (!) Karacan ile hatıra fotoğraf çektirmek için yarışarak, kendilerini gülünç duruma düşürdü. Törene katılan bazı partililerin yaşanan bu durumu; 'Bunlar kendilerini akıllı, başkalarını saf mı sanıyorlar? Harun Karacan gibi zeki bir insan Eskişehir'de kimin ne olduğunu bilmiyor mu? Onların kendisini değil de elde ettiği yeni gücü tebrik ettiklerini fark etmiyor mu?' diye değerlendirmeleri dikkat çekti.

****

NOSTALJİ

DAVETTE BEŞ ÖNEMLİ İSİM

Yıl 1996. 21 yıl öncesine ait fotoğrafta yer alan kişiler Eskişehir'in iş, siyaset ve spor dünyasının önemli isimleri.

SİYASET VE SPOR

CHP eski Milletvekili Zeki Ünal, CHP'nin güçlü ismi Nihat Çuhadar, o yıllarda ETO Meclis Başkanı Ali Eldem, Aydın Arat'ın Başkanlığındaki Eskişehirspor'un Genel Kaptanı ve DYP'nin etkili ismi Bekir Sıtkı Saraç, Eskişehirspor yöneticisi merhum Ercan Eski. Bu beş isim önemli bir davette bir araya gelmişler. Ünal, Saraç, Çuhadar, Eski ve Eldem eminim bu gecede bol bol Eskişehirspor'un durumu ve Türkiye'nin en köklü iki partisi olan CHP ve DYP'yi konuşmuşlardır. Daha önce 1990-1991 yılları arasında Eskişehirspor Başkanlığı yapan Zeki Ünal 2000-2001 yılları arasında da ES ES'in başkanıydı.

3000 OYLA BAŞKANLIĞI KAYBETTİ

Nihat Çuhadar 2004 seçimlerinde DSP'den Odunpazarı Belediye Başkan adayı oldu. 3000 oy farkıyla seçimi kaybetti. Bu kılpayı seçimi kaybetmesinde SHP'nin Odunpazarı'nda başkan adayı çıkarması önemli bir faktör oldu. Daha sonraki yıllarda hem DSP hem de CHP'de İl Başkanlığı yaptı. DYP'de Merkez İlçe ve İl Başkanlığı yapan Bekir Sıtkı Saraç 2009 yılından beri Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği yapıyor. Ali Eldem 2005'de Cemalettin Sarar ile ETO Başkanlığı yarışına girdi. 25 Mart 2005'de yapılan seçimi Cemalettin Sarar kazandı.
Merhum Ercan Eski'ye de Allahtan rahmet diliyorum.




foto şaka

CHP PM Üyesi Gaye Usluer: Kazım Bey, en çok oyu aldığım halde beni rektör yapmayıp, mağdur ettiler. Siz bundan dolayı Halk Merkezlerinden birine benim adımı vermelisin.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Gaye Hanım, Eskişehir'i üniversite kenti haline getiren Yılmaz Hoca dururken, 'Rektör adayı oldu' diye senin adını nasıl vereyim?