Yeni yönetim, yeni teknik direktör ve yeni oluşturulan bir takımla 2016-17 PTT Ligi nihayet bu hafta başlıyor. Hepimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.

Heyecanlı geçen transfer sezonunun ardından her zaman ki bildiğimiz Halil Ünal kaliteli isimleri takımımıza kazandırarak yine transferdeki hünerini gösterdi. Kendisi ve ekibini kutluyorum. Alınan ve kalan futbolcuları da beraber değerlendirirsek oldukça iyi bir takıma sahip olduk. Henüz alınmayan ve alınması istenen futbolcularla sanırım lige iyi bir başlangıç yaparız. Bu kadro PTT Ligi'ni şampiyon olarak kapatabilecek kadrodur.

Fakat kadronun iyi olması demek şampiyonluğu garantilemiyor. Bu süreçte bir takım etkenlerin iyi yönetilmesi gerekir. Şehir, yönetim, teknik kadro, futbolcu ve taraftarın kenetlenerek, görevlerini eksiksiz ve hatasız olarak yerine getirilmesinden geçiyor. Şampiyonluğun en büyük düşmanı psikolojik savaştır. Bu tür süreçlerde çarklardan bir dişlisinin arızalı olması tüm çarkı da etkiliyor. O nedenle bu sene hata yapma lüksümüz olmamalıdır. Ama sosyal medya da bazı taraftarlarımızın Eskişehirspor'u şimdiden şampiyon görmeye başladı. Hatta 5 hafta kala şampiyonluğu ilan edenler, namağlup şampiyon olanlar, 10 puan farkla ipi göğüsleriz diyenler bile oldu. İşte ilk hatalar da burada yapılmaya başlanıyor. İnanmak ve hedef koymak başka şey, oynanmayan maçlar üzerinden şampiyonluk ilan etmek başka şeylerdir. Çünkü önümüzde yeni oluşturulan bir takım, ilk defa takım çalıştıran bir teknik direktör ve önümüzde 10 haftalık bir ceza var. Aman dikkat!

Güzel düşünenlerin yanında, karamsar olanlar da var. Mesela takımın yaş ortalamasının yüksek olduğunu söylüyorlar. Onlara da buradan verecek cevabım şudur. Türkiye ve dünya liglerinde şampiyon olan takımların yaş ortalamasına baksınlar, büyük çoğunluğun yaş ortalamasının yüksek olduğunu görebiliriz. Demek ki şampiyon olmak için en büyük silahın tecrübe olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yine bizimle beraber favori takımlar hangileridir diye söylersek, ben en ciddi rakiplerimizi Sivasspor, Balıkesirspor, Adana Demirspor olarak görüyorum. Bunlara Malatyaspor, Göztepe, Gaziantep B.B, Altınordu gibi takımları da ekleyebiliriz.

Bu şartlarda yeni yönetimimiz, yeni hocamız ve yeni takımımızla Eskişehirspor şampiyon olur mu derseniz. Bunu general futbolcular bilir der ve susarım.

****

Yeni sezona, yeni stadımızda başlayacağız gibi duruyor. İşte bu heyecanla herkes kombine kartları ile ilgili soru soruyor. Bu konuda polemiğe girmek istemiyorum. Umarım yönetimimiz yeni stadımızdaki oluşacak ulaşım sorununu, PTT ligin de olduğumuzu, maçların da TRT'den şifresiz yayınlanacağını hesap ederek bu fiyat politikasını belirlemiştir.

Sonuç ne olursa olsun ben taraftarımızın üzerine düşen görevi ekonomisi elverdiği ölçü de yapmasından yanayım. Doldurulması gereken 35 bin kişilik bir stadımız var. Yolumuzun uzun, zor, çileli, fakat şampiyonluğa giden bir yol olduğunu söylerken, yeni sezon hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.