Sayın Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'e yapılan saldırı sonrası, sosyal medyada, her kesimden, her partiden büyük tepkiler geldi.
Halk X partiliyim, Y partiliyim, Z partiliyim demedi. Bu demek oluyor ki sayın Başkanımız X, Y, Z demeden, ayrım yapmadan hizmet götürmüş. Zaten seçimlerde de aynı tabloyla karşılaşmıyor muyduk, her kesimden oy alabiliyordu.
Bir gün şiir kitabı basımı için yardım istediğimde, sayın Başkanımız beni sorgulamadı, kimlerdensin, nesin, ne değilsin demedi. (O güne kadar sorgulanmaktan yorulmuş olmalıyım ki, Başkanımızın Makamından Çıktığımda duygulanmıştım. Örneğin, X ve Y arasındaki husumet yüzünden, taraf olmadığım için iki taraf tanda dışlanmışlığım olmuştur. )
Şiirleri inceledi ve yardımcı olmalarını söyledi. Kitapta fotoğraflarda olacağından fotoğraflardan bir kısmını hala derleyip götüremedim.
Fakat fotoğrafları da derleyip götürdüğümde bana aradan zaman geçmiş, olmaz demeyeceğinden de eminim.
Başka bir şehire gittiğimde de, durum hiç farklı değil. Eskişehir denildiğinde, hemen hemen herkes Yılmaz Yorulmaz Büyükerşen diyor. Tabi bize de gurur duymak düşüyor.

***

ESKİŞEHİR; Türkiye'nin en popüler şehirleri arasındadır.
Uygar bir yaşam denildiğinde ilk akla gelenlerden biride Eskişehir'dir.
İstanbul'da kaldığım süre içinde, yeni tanıştığım insanlar, nerelisin diye sorduklarında.
Eskişehir dediğimde,
Önce size hayranlık ile bakıp, orada yaşamayı çok isterdim, çok güzel bir şehir deyip, benzeri övgülerle devam ediyorlar.
İstanbul'da X bir Belediye'de işim vardı. Sayın Başkanı beklerken, diğer çalışanlarla da sohbet etme fırsatım oldu.
Nerelisin diye sordular?
Eskişehir dedim.
'Geçen hafta Eskişehir'deydik'. 'Sizin Başkanınızın, yaptığı hizmetleri yakından takip ediyor ve örnek alıyoruz.' dediler.
Sizce neden?
Sayın Başkanımız Yılmaz BÜYÜKERŞEN şehrimizi en iyi şekilde temsil ediyor. Ayrım yapmadan her kesime hizmet götürüyor ve en iyisini yapmaya çalışıyor. Kendisi gerçek bir LİDER!

***

Ayrıca gururlandığım bir konu var ki, Spor Kulüp Yöneticisi ve Antrenörü olarak anlatmadan geçemeyeceğim.
Sayın Başkanımız, geçmişte de; Eskişehir kentine, topluma, spora ve eğitim dünyasına yaptığı hizmetlerden dolayı, FAİR PLAY Ödülü Şeref Diplomasına layık görüldü.
Türkiye'de bu ödülü alan ilk Belediye Başkanı olması da ayrı bir gurur.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Sayın Erdoğan ARIPINAR ve Sayın Bilge DONUK hocalarımızın, FAİR PLAY adlı kitabında da, Sayın Başkanımız Yılmaz BÜYÜKERŞEN'in şu sözleriyle de Fair Play ruhuna, centilmenliğe ne kadar önem verdiğini göreceksiniz.
'Galiplerin centilmen olması, centilmenlik yapması, centilmence davranması kolaydır. Ben birine, ancak yenikken de centilmence davranabiliyorsa centilmen derim. Hayat inişli çıkışlı bir yoldur. Yenildiğinizde centilmence davranabilir, sizin sırtınızı yere getirene hak ettiği saygıyı gösterebilirseniz, kısa bir süre sonra kazanmayı da hak edebilirsiniz. Ancak böylelikle hayatı kendiniz ve başkaları için yaşanmaya değer bir süreç haline getirebilirsiniz.'
Sadece sporda değil, hayatın her alanında, Fair play Ruhuyla kalın. Sevgi ve Saygılar.