Ertuğrul Dindar'ın istifası sonrasında yeni AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Eylül 2016'da belli olmuştu. İlçe Başkanlığı görevine İbrahim Yılmaz Kaynarca atandı.
Bu gelişmenin ardından çiçeği burnunda Başkan Kaynarca, ilk çıkışını göreve gelişinin yaklaşık bir ay sonrasında yaptı. Tepebaşı Belediyesi'nin 2017 bütçesi 220 milyon olarak belirlenmiş, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca da bu bütçeyi eleştirmişti. Kaynarca'nın 'Tepebaşı ne hizmeti yaptı? Kalıcı eser yok' sözlerine CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük cevap vermişti.
Yörük, Kaynarca'nın açıklamalarını büyük bir şaşkınlık ve üzüntü içinde okuduklarını aktararak, 'Sayın Başkan bu açıklaması ile sorumlusu olduğu hem Tepebaşı'na hem de Eskişehir'e ne kadar uzak kaldığını göstermiş oldu. Hazırladığı projeleri AB'den bile milyonlarca Avroluk hibe alan bir belediyeye 'Kalıcı eser nerede? Gelir artırıcı ve kaynak üretici ne yapılmıştır?' diye sormak ya gündemi bilmemek ya da art niyetle açıklanabilir' demişti.
Vural Yörük, mevkidaşı İbrahim Kaynarca'ya o zaman şu davette bulunmuştu: 'Sayın Başkanı açıkça buradan davet ediyoruz. Bizim misafirimiz olsun, biz kendisini Tepebaşı'nda bir gezdirelim. AKP'den aldığımız Tepebaşı ile AKP sonrası Tepebaşı'nı bir gezelim de aradaki farkı gösterelim. (...) Binlerce Tepebaşılı ile kalıcı eser üzerine biraz konuşalım. Sayın başkan davetimize icabet etsin tüm Eskişehir'in ve Türkiye'nin hayranlıkla izlediği projeleri kendi gözleriyle görsün. Yalnız en az 1 haftasını ayırsın ki bu ziyaretlere, ancak hepsini ziyaret etmiş oluruz.'
Vural Yörük'ün İbrahim Kaynarca'ya yaptığı bu teklifin üzerinden henüz 4 ay geçmişken, Yörük bir teklifte daha bulundu. Bu seferki konu Hatboyu…
Okuyanlar hatırlayacaktır. AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca geçtiğimiz gün Hatboyu'nun AK Parti yatırımı olduğu için belediyelerce temizlenmediğini söylemiş, 'Kapalı kesitin üstündeki yürüyüş alanının bakımını vatandaşlarımız aracılığıyla ve doğrudan defalarca dile getirmemize rağmen, bilerek ve kasıtlı olarak yapmayan Tepebaşı Belediyesi'ni, bütün otoritelerin üstünde olan milletimize, Eskişehir halkına şikayet ediyorum' demişti.
Hatboyu'nun TCDD'ye ait bir alan olduğunu ve düzenlemesi ile bakımını bu kurumun üstlendiğini söyleyen Yörük, Kaynarca'ya ikinci kez davette bulundu. Yörük, 'Sayın Kaynarca sıklıkla bu tip hatalara düşen bir siyasetçi profili çiziyor. Daha önce de Tepebaşı Belediyesi'nin kalıcı eserleri olmadığı yönünde açıklama yapmış ve biz kendisine çağrı yapmıştık, 'Gelin gezdirelim' diye. O çağrımıza cevap vermemişti. Şimdi görüyoruz ki kendisi yasa, yönetmelik ve hukuki bilgi konusunda da sıkıntılar yaşıyor. Kendisine bu konuda bilgi vermeye gönüllüyüz. Partimizin avukatları ve hukukçuları arzu ederse bu konuda kendisine eğitim verebilir. Dilerse kendisi Tepebaşı Belediyesi'ne bir ziyaret yapıp belediye yetkililerinden konu hakkında detaylı bilgi alabilir. Çünkü CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin kapıları herkese açıktır. Ayrıştırıcı, ötekileştirici bir siyaset orada izlenmez. Çünkü bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır' dedi.
Kaynarca, Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik yaptığı iki eleştirisine, Yörük'ten iki cevap ve iki davet aldı. Karşılıklı yapılan basın açıklamalarından oluşan ağırlıklı kanaat ise CHP'li Yörük'ün AKP'li Kaynarca'ya üstünlük sağladığı yönünde. Yani bu olayı yorumlayanlar ekseriyetle, Yörük'ün Kaynarca'yı siyaseten yendiğini ifade ediyor.
Olay Ahmet Ataç'ta Bitiyor!
Ben de bu üstünlüğün oluştuğu fikrine katılmakla birlikte, bunun Vural Yörük ya da İbrahim Kaynarca'nın siyasi kabiliyetleri ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Mesele, Ahmet Ataç idaresindeki Tepebaşı Belediyesi'dir… Olay; söz konusu belediyenin, muhalefet etmenin zor bir belediye olmasıdır.
Başkan Ahmet Ataç'a ne mutlu ki, belediyesi yerine getirmediği sorumlulukları nedeniyle eleştirilmiyor. Sorumluluğu olmadığı halde doğal olarak yapmadığı işlerden ötürü eleştiriliyor.
Hatta yeri geliyor, Tepebaşı Belediyesi sorumluluğu dışında yer alan bölgelere de hizmet götürdüğü için yeriliyor. Belediye ekiplerinin camiler, okullar ve sanayi alanlarında yaptığı işlerden zaman zaman rahatsızlık duyulduğunu hepimiz biliyoruz.
Yaptığı yanlış işlerle ya da sorumluluğu olduğu halde yapmadığı işlerle eleştirilemeyen Ahmet Ataç sanırım İbrahim Kaynarca'nın çıkışlarından memnun olsa gerek. Zira Kaynarca'nın yaptığı bu hamleler, sonucuna baktığımızda Ahmet Ataç'a artı yazıyor…