Murat Yetkin köşesinde 'Zarrab Konuştukça Türkiye utanıyor' diye yazmış. Bir Amerikalı gazeteci de, 'Üzerinde mahkum üniforması olmasa bir şirketin icra kurulu başkanı zannedebilirdiniz' diye yazmış mahkeme salonundan. Ve yine aynı gazetecinin bildirdiğine göre Reza Zarrab o kadar rahatmış ki İran hükümeti adına çalıştığı kaçakçılık şebekesinin nasıl işlediğini, bu amaçla Türkiye'de AK Parti'den isimleri nasıl rüşvetle kullandığını anlatırken!
Normal şartlarda gerçekten utanılması gereken bir durum var ortada ve bu durum adeta bağıra bağıra önümüze gelip oturdu. Cari açık yasal olmayan yollardan kapatılmaya çalışıyor denildi duyan olmadı! Hayali ihracat yapıyor denildi gören olmadı. Ambargo deliniyor denildi kimse sesini çıkarmadı. Ve maalesef göz göre göre bu çarka bulaşmış bakanlar Meclis'te kahkahalar eşliğinde aklanarak yüce divana gönderilmedi.
Türk yargısı ile açığa çıkartılabilecek bu olay yanında bir sürü soru taşıyarak Türkiye'de kapatıldı veya kapatılmaya çalışıldı. Fakat keser döner sap döner gün gelir hesap döner misali bugün utanç içinde izlememiz gereken dava dünyanın öbür içinde içimizi sızlata sızlata devam ediyor. Elbetteki sonuç ne olursa olsun bu işin sorumluları asla kabullenmeyecekler.
Bu iş FETÖ'nün kumpası diyecekler. Bu iş Amerika'nın bize ders vermeye çalışması diyecekler. Bizi kıskananların ajan oyunu diyecekler. Maalesef ki son yıllarda iyiden iyiye kutuplaştırılan insanlarımızda bunlara inanıp sorgulamadan araştırmadan kabullenecekler. Ve hiçbir şey olmamış gibi hayata devam edecekler. İşte bu olacaklardan emin olanlar Murat Yetkin'in söylediği gibi ülkemin utanacağından emin olamayacaklar! 35 yaşında bir adamı bu ülkeye kim davet etti? Bu adam bu kadar kısa sürede nasıl multitrilyoner oldu? Bu kadar üst düzey adamlarla nasıl bu tür ilişkilere girdi sorgulamayacak soramayacaklar. Çünkü ülkemizde akıl, vicdan ve mantığın yerini parasal, duygusal ilişkiler almış durumda.
Gelişmiş hiçbir ülkenin toplumsal hayatında ülkemizdeki kadar yer tutmayan, belirleyici olmayan siyaset bunu yapmalarına izin vermeyecek. Okumaktan araştırmaktan öğrenmekten yorgun!! Halkımız reis konuşacak ve ona inanıp kendini onun yolunda ölmeye adayacak. Böyle olduğu sürece de ne Zarrablar azalacak ne de utanma duygumuz olacak. Maalesef olan siyasi kişisel emellerini ülkemiz insanına yüklemeye çalışanlar yüzünden bu güzelim ülkeye olacak.