Sevgili okurlar 12 Eylül davasında karar açıklandı ve iki generalin cezalandırılması çıktı. Diğer yönleri beni ilgilendirmez ama bu paşaların rütbelerinin söküleceği ve er statüsüne düşürüleceği söyleniyor.
Ben yıllarca cenazelerle uğraşmış bir olarak o kadar olay yaşadım ki, birini burada örnek vereyim.
Emekli bir paşanın cenazesini kıldırmak üzere müezzinlik bana düşmüştü ve ben toplanan cemaate namazdan evvel 'Er kişi niyetine uyun imama' diye seslendiğimde cemaatin içinden birisi çok sesli olarak 'Hocam er değildi. Lütfen düzeltir misiniz?' diye bağırdı. Tabi imam olarak bu sese itibar etmedim ve er kişi niyetine cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra yanıma yaklaşan bu zat kendisinin emekli bir asker olduğunu ve üst rütbeden emekli olduğunu, vefat eden şahsa ER denemeyeceğini bana anlatmaya çalıştı. Ben de o'na, dünyada kişilerin unvanları ne olursa olsun Musalla'da erkekse ER, bayan ise HATUN kişi niyetine dendiğini anlatmaya çalıştım.
İşte gerek Evren, gerekse Şahinkaya, yarın emri hak tecelli edip öldüklerinde, Musalla'da namazları kılınırken hoca efendi cemaate dönüp, buyurun ER kişi niyetine diye cemaati davet edecek. İki paşanın da yaşları bir hayli var. Hatta Evren nerede ise bir asırlık (100) yaşa yaklaşıyor. Birkaç yıl daha ER olarak yaşasa ne olur? Akıbetinde ER statüsünde öbür dünyaya gidecekler. Onlar her ke kadar biz er değiliz paşayız deseler de işin gerçeği bu. Padişahlar bile vefatında ER kişi olarak toprağa verilmişlerdir. Eğer 50 kişiyi idam eden bu paşalar bunların hesabını tam ve düzgün olarak veremezlerse ahiret aleminde hesabı vermekte çok zorlanacaklardır. Çünkü yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de 'Kim bir insanı haksız yere katlederse (öldürürse) o tüm insanları öldürmüş gibidir' diyor. Bunların içinde hiçbir suçu olmadan ölen varsa hesabı çok çetin geçecektir. Çünkü orada amelinden başka yanında kimse kalmayacak.
Bu hesabı dünyada iken bilen Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı, Bakan Vali, Kaymakam kim olursa olsun adımlarını çok adil ve Allah hakkı için atmalı ki hesabı da kolay olsun. Dünyada iken makam sahibi olmak, varlıklı olmak çok zevkli ama ahiretteki hesabı ise o kadar çetin ve zahmetlidir.