Eskişehir'e gelen İYİ Part Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği coşkulu kalabalık, sık sık 'Cumhurbaşkanı Meral Akşener' sloganı attı. Alpu'dan gelen vatandaşlar ise 'Termik santral istemiyoruz', 'Şeker fabrikaları satılmasın' pankartı açtı. Meral Akşener'in sahneye gelmesiyle en önde bekleyen kadınlar, yanlarında getirdikleri tülbent ve yazmaları Akşener'e uzattı. Tek tek yazmaları alan Meral Akşener ise kadınlara teşekkür etti.

HOCA'YA TEŞEKKÜR ETTİ

Referandum sürecinde de Eskişehir'e geldiğini ve çok nazik karşılandığını belirten Akşener, '24 Haziran'da bir seçime gidiyoruz. 16 Nisan'da referandumda da buraya gelmiştim. Pek çok şehirde salon bulamazken, Eskişehir bir başkaydı. Burada huzurunuzda bugün içinde Belediye Başkanımız, hocamız Sayın Yılmaz Büyükerşen'e saygılarımı sunuyorum. Eskişehir'de o zaman da çok nazik ve zarif bir şekilde karşılanmıştık. Hele dün Gaziantep'te yaşadıklarımızdan sonra bugün Eskişehir bize nefes aldırdı, OHAL'siz bir seçime gidiyormuşuz gibi hissettirdi. 24 Haziran'da bir seçime gidiyoruz. Bu seçim sonucu itibarıyla ne olacak, hepimizin kendisine sorması gereken bir seçim. Tek adamlık anlayışı le bu ülke yönetildi. Sonra hızlı bir biçimde bu tek adamlık yetkileri yetmedi, her şey hukuk olarak tek bir adamın iki dudağının arasına sıkıştırılsın diye bir partili Cumhurbaşkanlığı talebi ile karşı karşıya kaldık' diye konuştu.

Yılmaz Büyükerşen'den Meral Akşener'e sürpriz mesaj

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sosyal medya hesabı üzerinden Eskişehir'de miting düzenleyen Meral Akşener'e destek verdi.

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Eskişehir'de vatandaşlarla bir araya geldi. On binlerce vatandaşla bir araya gelen Akşener, programının ardından Kütahya'ya geçerken Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

'ÇÖP KAMYONLARINA TEPKİ GÖSTERDİ'

Gaziantep'te Akşener'in yolunun çöp kamyonlarıyla kesilmesine tepki gösteren Büyükerşen, 'Bu şehirde misafirler çöp kamyonları ile değil, çiçeklerle karşılanır' ifadelerini kullandı. Büyükerşen sözlerini, 'İyi Parti Cumhurbaşkanı Adayı Sayın @meral_aksener'e Yunus Emre'nin hoşgörü şehrine hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum. #ŞehirEskişehirdir' diyerek sonlandırdı.
Editör: TE Bilisim