Basın mensuplarıyla buluştular
Çin Halk Cumhuriyeti'nde, 31 Ağustos- 15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2019 FIBA Dünya Kupası'na katılmak üzere eleme grubu maçları oynayan A Milli Erkek Basketbol Takımı, ikide iki yaparak başladığı B Grubu'nda 23 ve 26 Şubat tarihlerinde oynayacağı İsveç ve Letonya maçları öncesi Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Soruları yanıtladılar
Medya Etkinliği'nde Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Ömer Onan ve A Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca açıklamalarda bulunurken, devamında da milliler basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplu fotoğraf çekimiyle sona eren etkinliğin ardından bir süre basına açık antrenman gerçekleştiren ay-yıldızlı takım, kalan bölümde basına kapalı çalıştı.

'Avantaj sağlamak istiyoruz'
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, açıklamasında A Milli Erkek Basketbol Takımı'na inancının tam olduğunu belirterek, 'İki kritik deplasman maçı oynayacağız. Federasyon olarak milli takımı oluşturan idari ve teknik kadromuza ve oyuncularımıza güvenimiz tam. İki maça da en iyi şekilde hazırlanarak çıkacağız. Bir sonraki gruba avantajlı olarak geçmek istiyoruz. Bunu yapabilecek gücümüz var' ifadeleri kullandı.

Kritik iki deplasman
Federasyon CEO'su Ömer Onan ise, grupta çok kritik iki deplasmana çıkacaklarını vurgulayarak, 'Ukrayna'yı deplasmanda yendik. Haziran'da içeride oynayacağımız maçı da almak istiyoruz. Letonya'yı da kendi evimizde yenmiştik. Aynı başarıyı her iki deplasmanda da göstermek ve üst gruba dört galibiyet taşımak istiyoruz. Burada alınacak galibiyetlerin bizi Dünya Kupası'na taşıması açısından çok önemli olduğunu söyleyebiliriz' dedi.

Oyuncularına güveniyor
A Milli Takım Baş Antrenörü Ufuk Sarıca, sezon içindeki takvimin oldukça yoğun ve zorlu bir süreç olduğunu belirterek, 'Oyuncularımız fiziksel olarak bu tempoya alışmış durumdalar. Mental olarak da en iyi şekilde adapte olmak ve başarılı olmak istiyoruz' dedi. Genç oyuncuların geride kalan süreçte gösterdikleri performanstan memnun olduğunu belirten Sarıca, kritik deplasmanlar öncesi oyuncularına duyduğu güveni de bir kez daha ifade etti.

Maçlar NTV ekranlarında
A Milli Basketbol Takımımız, 2019 FIBA Dünya Kupası'na katılma yolunda B Grubu'ndaki ilk maçında Letonya'yı Bursa'da 85-73 yenmiş, ikinci maçında ise Ukrayna'yı 67-60 mağlup ederek gruba ikide iki yaparak başlamıştı. Milliler, 23 Şubat Cuma günü 21:00'de, Stockholm'deki maçta İsveç'e konuk olacak. Ay-Yıldızlı kafile, 26 Şubat Pazartesi günü ise Letonya'yla karşılaşacak. Maçlar, NTV ekranlarından naklen yayınlanacak.

İsveç ile Cuma gün
Sinan Erdem Spor Salonu'nda' Medya Günü' etkinliğini gerçekleştiren A Milli Erkek Basketbol Takımı, daha sonra Baş Antrenörü Ufuk Sarıca idaresinde yaklaşık 2 saat süren antrenman yaptı. İlk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda Eskişehir Basket'in genç oyuncusu Buğrahan Tuncer'in de yer aldığı Ay-Yıldızlılar 23 Şubat Cuma günü oynanacak olan İsveç maçının taktik çalışmasını yaparak günü tamamladı.
Editör: TE Bilisim