Yıllar sonra ikinci kez Konya'ya akın eden Es Es taraftarları tribünleri doldurarak muhteşem bir atmosfer yarattı. 90 dakika boyunca susmak bilmeden takımlarını destekleyen Kırmızı Siyahlı taraftarlar Konya'yı inletti. Yaptıkları şovlarla Konya Atatürk Stadyumu'nu cehenneme çeviren Eskişehirspor taraftarları ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gösterdi. On binlerce taraftar gerek stadyumda gerekse Eskişehir'de kurulan led ekranlarda bu coşkuya ortak oldu.
HELAL OLSUN SİZE
Yalnızca başarı taraftarı olmayan, skora dayalı taraftarlık yapmayan, sevdalarının peşinden koşan Es Es taraftarları ne kadar büyük bir taraftar olduğunu maç sonunda tüm Türkiye'ye göstererek örnek oldu. Kupayı kaybeden takımlarını tribünlere çağırarak sahiplenen, gönüllerinde şampiyon olarak ilan eden, alkışlarla futbolculara destek veren, her ne kadar kupayı alamasak da 'ŞAMPİYON' tezahüratlarıyla Konya'yı inleten Eskişehirspor taraftarları yine bir numaraydı.
5 Es Es taraftarı yaralandı
Konya'da Galatasaray ile Eskişehirspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçının öncesi ve sonrasında taraftar arasında çıkan kavgada 6'sı bıçak ve kesici aletle, 1 kişi dövülme, 1 kişide ayağının üzerinden otobüs geçmesi sonucu yaralandı. Yaralıların, hastanelerde yapılan müdahalesinin ardından taburcu olduğu ve olayla ilgili gözaltının olmadığı öğrenildi. Çıkan olaylarda 5'i Eskişehirspor taraftarı 3'ü Galatasaraylı 8 kişi yaralandı. Yaralıların hastanelerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.
Editör: TE Bilisim