Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da yapılan Eskişehir Kent Konseyi'nin 14. Genel Kurulu'na 226 temsilci delegenin 178'i katıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un divan başkanlığını yaptığı başkanlık seçimi için Güner Sümer ve Nuray Akçasoy, Eskişehir Kent Konseyi Başkanlığına adaylıklarını ilan etti.

Seçim öncesi konuşma yapan Akçasoy, 'Kent Konseyleri birbirinden farklı bireylerin, grupların, toplulukların, kuruluşların, kurumların birlikte akıl ve gönüllülük anlayışıyla yaşadıkları kentlerin yönetimlerine katkıda bulunmak, kentlerine sahip çıkmak, kentlilik bilincini oluşturmak gibi amaçlarla bir araya geldikleri bir platformdur. Böylesi bir anlayış, yaklaşım ve yapının ne denli önemli olduğunun farkındayım. Şehrimiz için önemli bir yapı olduğuna inandığım, Eskişehir Kent Konseyi'ni siyaset üstü tutarak, bugüne kadar yaptığı çalışmalarını daha da arttırarak tüm katılımcı kesimler arasında ortak akıl ve işbirliği ile kentin sorunlarını ve önceliklerini belirleyerek konseyin Eskişehir'imize çok daha yaralı ve etkin bir platform olması için tüm gayretimle çalışacağım. Kent Konseyi'mizin kent yönetimine katkıda bulunması esasıyla belediyelerimizin stratejik ve yatırım planlarındaki projelerine aktif olarak katılım sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesinin yetki alanının genişlemesiyle birlikte diğer ilçelerimizin de Kent Konseylerini biran evvel kurmaları için onlara yardımcı olmayı, bununla birlikte Eskişehir Kent Konseyleri Birliği'nin oluşturulmasını önemsiyoruz' dedi.

Yapılan seçim sonucunda, 178 delegenin 172'sinin oyunu alan Nuray Akçasoy, Eskişehir Kent Konseyi'nin yeni başkanı oldu. Yürütme Kurulu ise şu isimlerden oluştu: 'Demet Özbabalık, Salih Çildem, Ayşe Ünlüce, Levent Özbunar, Pelin Yalçınoğlu, Hüseyin Uygun, Kamil Emre, Çiğdem Çalışkan.' (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim