Pişmiş toprak düdükler, yüzlerce gazoz şişelerinden oluşan gazoz koleksiyonu, çizgi romanlar, eski dergi ve foto romanların yer aldığı Kültür&Müze Kafe'nin açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sinema Sanatçısı Nuri Alço ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İNSANA HİTAP EDİYOR
Açılışta konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Eskişehir gerçekten demokratik bir ortamda, mutlu insanlarla yaşamalı. Bu nedenle de yaptığımız işleri daha çok insanın beynine hitap eden işlerle karşılaştırıyoruz. Eskişehir bu konuda çok doygun. Hangi işi yaparsanız yetişmiyor. Bugün açmakta olduğumuz Kafe Müze, hem nostaljik bazı şeyleri hem de insanlarımız otururken de bir takım şeyleri düşüne bilsinler diye hazırlanmış bir yer. Ciddi bir koleksiyon yakaladık ve onu Odunpazarı Halkı ile paylaşmak istedik. Bugün burada bir ilki daha yaşıyoruz. Biraz sonra size sunacağımız yiyecek ve içecekler Odunpazarı'nda oluşturduğumuz Kadın Kooperatifimizin kanalıyla yapılıyor' diye konuştu.
CENNET ŞEHİR
Açılışta konuşma yapan Türk Sinemasının unutulmaz ismi Nuri Alço, 'Burada ortaokuldan, liseden arkadaşlarımı görüyorum, çok mutlu oldum gerçekten. Eskişehir gerçekten bir cennet şehri oldu. Bugün yalnız Türkiye'de değil, dünyada bile küçük Venedik olarak diye anlıyor. Ben Kazım Başkanımızı kutluyorum' dedi. Açılış konuşmalarının ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Nuri Alço'ya röpteşambır hediye etti. Başkan Kurt'un hediye ettiği röpteşambırı giyinen Alço Başkan Kurt'a teşekkür etti. Başkan Kurt ve Alço daha sonra Kültür&Müze Kafe'nin açılışını gerçekleştirdi. HM
Editör: TE Bilisim