ESGRUP'u ziyaretinde kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, 'Böyle bir karar alırken benim görüşümü sormadılar, Yılmaz Hoca'ya da sorduklarını zannetmiyorum. Eğer bana sorsaydılar, önseçimi istediğimi söylerdim' diye konuşan Kazım Kurt, 'Ben Haziran ayındaki seçimlerde CHP'nin Eskişehir'de birinci parti olarak 3 milletvekili çıkaracağına, aynı zamanda ülke sathında da iktidar olacağına inanıyorum. Bir partili olarak genel merkezin kararına saygılıyım ve elimden gelen gayreti göstereceğim' dedi.

20 YILDIR ALINAMAYAN ODUNPAZARI'NI ALDIK

CHP'nin 45 ilde yargı denetiminde önseçim yapmasının büyük bir cesaret örneği olduğunu söyleyen Kazım Kurt, 'CHP dışında başka hiçbir parti buna cesaret edemez' diye konuştu. Kazım Kurt konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Ön seçim yapılmamasının seçim sonuçlarına olağanüstü olumsuz etki yapacağını düşünmüyorum. 30 Mart'ta gördük, ne oldu? 20 yıldır alınamayan Odunpazarı'nı aldık. Ne olacak ha bin oy farkla almışım ha 15 bin oy farkla. 7 Haziran'da Eskişehir'de birinci partiyiz. Birinci partide üç vekil çıkarır. Önseçim yapılmamasının Han, Şirintepe, Emek seçmeni üzerindeki etkisi ne kadardır sizce? O yüzden ben merkez yoklaması ile de olsa genel merkezin kararına ve göstereceği adaylara saygılı olmak durumundayım. Partimin ve partimin adaylarının başarılı olması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Bütün partililerimizden de bu yönde hareket etmelerini bekliyorum.'

68 ÜLKEDEN 300'E YAKIN SANATÇI

17-26 mart 2015 tarihleri arasında Odunpazarı Belediyesi'nin Uluslararası Ahşep Kültürü Derneği ile Türkiye Ormancılar Derneği işbirliği ile yapılacak olan 'Ağaç Güzeldir' projesi hakkında bilgi veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, etkinliğe 68 ülkeden 300'e yakın sanatçının katılacağını kaydetti. Kurt, etkinliğin bundan sonraki yıllarda da gelenekselleşerek kutlanmasının devam etmesini istediğini de sözlerine ekledi. (HM)

Editör: TE Bilisim