AK Parti Eskişehir Milletvekili Emin Nur Günay Ekonomi Profesörü olmasına rağmen mütevazi kişiliği ve insanlarla kurduğu sıcak iletişimlerle hep öne çıkıyor.

KÖY KÖY GEZECEK
Geçtiğimiz dönem ilçeleri karış karış gezen Günay, bu yerlerdeki potansiyelleri fırsata çevirmek adına önemli çalışmalar yaptı. İlçelerde rekabet üstünlüğü olan ürünleri belirledi. Bu ürünleri marka haline getirme adına adımların atılmasını sağladı. Turizm potansiyeli olan ilçelerin çeşitli aktiviteler ile tanıtılmasını sağladı. Günay bugün itibariyle Eskişehir'in tüm ilçelerinin potansiyellerine, isteklerine, sorunlarına hakim bir millletvekili oldu. İlçeler bazlı çalışmasının ardından şimdi sıranın köylere geldiğini dile getiren Günay, '27. Dönemde inşallah Eskişehir'i köy köy, mahalle mahalle gezeceğim. Bu benim en büyük arzum ve hedefim. Halkımızla buluşmak, sorunları, istekleri yerinde değerlendirmek bizim için çok değerli. İlçelerimizde yaptığımız gibi köylerimizde ve mahallelerimizde bu buluşmalar sonrasında raporlar oluşturuyoruz. ' şeklinde konuştu.

TAM BİR SPORCU
Günay ayrıca sportif kişiliğiyle de dikkat çekiyor. Kayak, dalış, yamaç paraşütü, yelken kanat, pilates gibi çok sayıda spor dalıyla ilgileniyor. Seyitgazi'nin Kurtuluşu yıldönümüne katılan Günay bu spor dallarına okçuluğu da ekledi. Günay, eşi, iki çocuğu ve damadıyla birlikte ailecek sporun keyfini yaşıyor. Emine Hanım 2006 yılından Muğla Sarıgerme'de eğitim alıp, dalış yapmaya başladı. Dalışta CMAS belgesi aldı. Türkiye'de, Kaş, Bodrum ve Sarıgerme'de dalış yaptı. Dubai'de de köpek balıklarının arasında bile dalış yaptı. Çifteler ilçesinde Sakarya Nehri'nin doğduğu yerde de çok sayıda dalış gerçekleştirdi. İnönü ilçesinde bulunan Türk Hava Kurumu Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde yamaç paraşütüyle atladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türk bayrağını gökyüzünde dalgalandırdı. Fethiye'de yelken kanat ile uçtu. Sakarya Nehri'nin doğduğu Sakaryabaşı'nın dalış ve sualtı potansiyelini tanıtmak amacıyla 'Bozkırın Ortasındaki Vaha Sakaryabaşı' fotoğraf sergisi açtı. Günay sportif kişiliği ve kendine özgü çalışmalarıyla şu anda en renkli milletvekili olarak öne çıkıyor...
-------------------------------------

BÜYÜKŞEHİR'DE 'MANDAL' SESLERİ

AK Parti'de aday adayı başvuruları başladı. Belediye Başkan aday adayı olmak isteyenler AK Parti Genel Merkezi'ne müracaat edebilecek.

GERÇEK BİR BİLİM İNSANI
AK Parti'nin 2019 yerel seçimlerinde adayları belirlemek için temayül yoklaması yapmayacağı öğrenildi. Adaylar Genel Merkez'de oluşturulacak komisyonlar tarafından mülakata çağırılacak. Burada yapılan değerlendirme ve illerde yapılacak anketlerle başkan adayları belirlenecek. AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan; 'Bazı illerin adaylarını daha erken açıklayabiliriz. Büyük ihtimalle Eskişehir'in Belediye Başkan adayları da erken açıklanabilir' dedi. 10 Eylül'de Görünüm'de kaleme aldığım 'Ünlü mü yoksa Soylu mu?' başlıklı yazımda AK Parti'nin potansiyel belediye başkan adaylarını değerlendirmiştim. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun veya eski İl Başkanı Dündar Ünlü'nün Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceğini belirtmiştim. Bu yazımdan sonra AK Parti'nin önemli bir ismi beni telefonla arayarak, sürpriz bir ismi gündeme getirdi. 'Ayhan Bey, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal AK Parti'nin Büyükşehir adayı olacak. Hatta bu konuda hem genel merkez düzeyinde hem de Eskişehir'de gerekli altyapılar sağlandı' dedi. Hasan Mandal gerçek bir bilim insanıdır.

ULUSLARARASI ÖDÜLLER KAZANDI
2018 Ocak ayında Dünya'nın en prestijli üniversitelerinden biri olan Sabancı Üniversitesi Rektörü oldu. Bir ay sonra da TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) Başkanlığına getirildi. Mandal Büyükşehir adaylığı için yıpranmamış iyi bir isim. 1965 yılında Eskişehir'de doğan Mandal, 1987 yılında ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.1996'da Doçent, 2001 Profesör oldu. 1999-2004 yılları arasında Anadolu Üniversitesi, Seramik Mühendisliği ile Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölüm Başkanlıkları, 2004-2010 yılları arasında Anadolu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundu. 2010-2011 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinde bulundu.TÜBİTAK Bilim Ödülü dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde farklı ödüllere layık görüldü.

295 OY ALDI
Başarılı Bilimadamı kendi şehrinin üniversitesine rektör olmak istedi. Anadolu Üniversitesi'nde 26 Ekim 2009 tarihinde yapılan ve 807 öğretim üyesinden 778'inin oy kullandığı seçimlerinde yeniden adaylığını koyan Rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeli 334, Prof. Dr. Hasan Mandal 295, Prof. Dr. Davut Aydın 96, Prof. Dr. Ahmet Tuncan 28 oy, Prof. Dr. Nazmi Ulutak, Prof. Dr. Zühtü Altan, Prof. Dr. Yılmaz Benligiray, Prof. Dr. Mustafa Çakır, Prof. Dr. Nüvit Gerek ve Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ise birer oy aldı. Dokuz yıl önce yapılan seçimde 'sadece bir oy alan' Tuncay Döğeroğlu yeni kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü oldu.

BÜYÜKERŞEN
DESTEKLEMİŞTİ
YÖK, kendisine bildirilen altı adaydan 334 oy alan Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'yi üçüncü sıraya koydu. 295 oy alan Prof. Dr. Hasan Mandal'ı ikinci sıraya, 96 oy alan Prof. Dr. Davut Aydın'ı ise ilk sıraya koydu. YÖK, bu üç kişinin adını, Cumhurbaşkanı'na sundu. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de üç isim arasından en az oyu alan Prof. Dr. Davut Aydın'ı rektör olarak atadı. Yılmaz Büyükerşen ile Anadolu Üniversitesi eski Rektör Engin Ataç, Fevzi Sürmeli'ye karşı Hasan Mandal'ı desteklemişlerdi. Onların sayesinde 295 oy almıştı. Büyükerşen ve Ataç'ın destek verdiği için Mandal'ın Rektör olarak atanmadığı o yıllarda kulislerde çok konuşuldu. Davut Aydın'ın yerine Hasan Mandal Rektör olarak atanmış olsaydı Anadolu Üniversitesi belki de bugün Dünya çapında üniversite olurdu.

HOCALARIN YARIŞINA DÖNER
TÜBİTAK Başkanı olduğunda onunla ilgili yazdığım yazıda; 'Eskişehirliler olarak kıymetini bilmediğimiz Mandal önce, Dünya'nın en prestijli üniversitelerinden biri olan Sabancı Üniversitesi Rektörü oldu. Bir ay sonra TÜBİTAK'ın Başkanı oldu. 'Kimseyi doğduğu kentte peygamber yapmazlar' diyebir söz var. Mandal'ın bu yaşadıkları bu sözün günümüzde de ne kadar geçerli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor' demiştim. Prof Dr. Yılmaz Büyükerşen'in karşısına yine bir profesör aday çıkarsa, 2019 yerel seçimleri 'Hocaların yarışına' döner. Büyükerşen'in 9 yıl önce Anadolu Üniversitesi Rektörü olması için destek verdiği Mandal ile rakip olması; 'kaderin ilginç cilvesi' olur...

-----------------------------------------
VEFALI BÜROKRAT

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı hep kalemini ceketinin mendil cebine takar. Avcı Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde başta Milli Eğitim yöneticileri olmak üzere tüm bürokratlar Avcı'yı örnek alarak kalemlerini ceketlerinin mendil ceplerine takıyordu. Okul Müdürlerinin büyük çoğunluğu da ceketlerinin mendil ceplerine kalemlerini takarak, Avcı'ya olan sevgi ve saygılarını ifade ediyorlardı. Nabi Avcı'ya büyük saygı duyan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen onun Bakanlığı bırakmasına rağmen hala kalemini ceketinin mendil cebine takıyor. Bu konuda Eskişehir'de en vefalı bürokrat olarak öne çıkıyor...
--------------------------------
HALA 24 HAZİRAN'DA KALMIŞLAR

CHP Tepebaşı İlçe Örgütünün resmi sosyal medya hesabındaki kapak fotoğraf dikkat çekiyor. Kapakta Muharrem İnce'nin 'Hepimizin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce' yazılı büyük fotoğrafı yer alıyor. Bu kapak fotoğrafı 7 Haziran 2018'de paylaşıldı. Bazı CHP'li okurlarım Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin üzerinden 80 gün geçmesine rağmen bu kapak fotoğrafının değiştirilmemesine tepki göstererek; 'Yerel seçimlere gidildiği bir ortamda, Tepebaşı İlçe Yönetimi hala 24 Haziran'da kalmış. Yerel seçimlerle ilgili hazırlık yapıyorlar mı? Yönetim Kurulu kendi arasında toplanabiliyor mu? Eğer aylardır toplanamıyorlarsa CHP İl Yönetimi bu konuda gerekli incelemeyi yapıyor mu? Kendi aralarında toplanamayan yönetimle yerel seçimlere nasıl gidilecek?' dedi.
--------------------------------------
FIKRA
ŞANSLI PİZZACI

Fabrikanın patronu, müdürünü yanına alarak ani bir baskınla fabrika içinde personeli kontrole çıkar. Dolaşırken tembel tembel oturan bir genç görür ve çok sinirlenir.
– Haftalığın ne kadar senin? – 300 Lira efendim.
Patron cüzdanını çıkarır ve gence 300 Lirayı uzatır. – İşte haftalığın şimdi git bir daha gelme!
Genç 300 Lirayı alır ve oradan gider. Patron müdüre dönerek:
-Bu genç ne kadar zamandır burada çalışıyordu?
Müdür: -O genç burada çalışmıyor efendim, yalnızca pizza siparişimizi getirmişti.