Emek mahallesi Hünerliler sokak içerisine bulunan park halindeki bir otomobilin çalındığı ihbarını değerlendiren polis ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan aramalar sonrasında ekipler, 71 Evler mahallesinde şüpheli Ş.E.'nin evinin önünde çalıntı otomobili buldu. Polis ekiplerini evinin önünde gören şüpheli Ş.E. kaçmaya başladı. Kovalama sonucunda kısa sürede yakalanan Ş.E. gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada ise bir miktar esrar maddesi, oto hırsızlığında kullanılan düz kontak aparatı, araçları açmak amacıyla kullandıkları 1 adet bıçak, 1 adet yan keski ve 1 adet 10 numara anahtar ele geçirildi.
Polis ekipleri konuyla şüphelinin otomobilinde yaptığı aramalarda ise Yenidoğan mahallesinde çalınan bir otomobilin motoruna ait parçalar da bulundu. Bunun üzerine sorgulanan şüpheli Ş.E., hırsızlığı R.K. ile yaptıklarını itiraf etti. Polis ekipleri diğer şüpheli R.K.'yi de yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan R.K.'nin evinde de yapılan aramalarda çalıntı otomobil parçaları bulundu. Şüphelilerin ilk ifadelerinde ise, parçaları kendi otomobillerinde kullanmak için otomobil hırsızlığı yaptıkları öğrenildi.
Öte yandan şüphelilerin, Yenidoğan mahallesinden çaldıkları otomobilin parçalarını söktükten sonra kendilerine ait araç ile çekerek Karagözler köyü yakınlarına terk ettikleri, plakalarını ise kanalın içerisine attıkları, parmak izleri çıkmasın diye aracın bütün camlarını kırdıkları öğrenildi. (İHA)

Editör: TE Bilisim