Eskişehir Basket, bu hafta sonu Final Spor ile oynayacağı karşılaşma ile sezona merhaba diyecek. 2 yıllık büyük serüvenin, bu yıl nasıl devam edeceği büyük bir heyecan ve merak konusu sporseverler için. Biz de top başı yapıldığı günden itibaren takımı takip ediyor, transfer gelişmelerini anbean izliyor ve böylece sürece hakim olmaya çabalıyoruz.

Bu sezon itibariyle gördüğümüz o ki, Eskişehir Basket, temelleri en sağlam şekilde atılmış, akılcı planlara yola çıkılmış sezonunu geçirmeye hazırlanıyor. Geçen sezonlarda transfer hamleleri sürekli olarak geç yapılmış, sezon boyunca transfer çalışmaları devam etmiş ve takım bir türlü uyumlu ve güçlü bir yapıya bürünememişti. Bu şekilde ilk yılında bir alt lige düşen takım, geçen sezon da üst lige çıkma şansı yakalayamamıştı.

Derviş hoca, Greenberg

Bu sezonun kaderini çizecek en önemli etken, Amerikalı Başantrenör Brad Greenberg. Hoca, bir derviş kadar bilge, ilkeleri ve prensipleri olan büyük bir basketbol dehası. Geçen sezon çok da iyi olmayan kadroya istediklerini yaptıramamış ve sürekli olarak oyuncuların potansiyellerinin eksikliğinden yakınmıştı. Bu sezon ise işler daha değişik. Hocanın elinde harika bir kadro var. Bu takım, ligin en iyi kadrolarından biri durumunda.

Elindeki kadroya sezon başından beri istediklerini anlatmaya çalışan hoca, Antalya'da oynanan Federasyon Kupası karşılaşmalarında yavaş yavaş çalışmalarının karşılığını almaya başladı. Takımı, C Grubunda oynadığı bütün karşılaşmaları kazanarak lider olan Bursaspor Durmazlar'a kaybettikten sonra çıktığı Türk Telekom, Düzce Belediye, Afyon Belediye ve Petkim Spor karşılaşmalarını kazanarak 4 maçlık galibiyet serisi elde etti.

Takım özgüven kazandı

Bu galibiyetler sadece takıma bir üst tura çıkmayı değil; aynı zamanda özgüven kazandırdı. Zaten potansiyelinin farkında olan ekip, bütün enerjilerini sahaya yansıttıkları takdirde bu ligde oynayacakları her maçı kazanacaklarını kanıtlamış oldular. Hem kendilerine hem de rakip takımlara. Ligde kolay maç yok, üstüne çok zor maçlar var. Bursaspor Durmazlar, Acıbadem Üniversitesi, Afyon Belediye ve Sakarya BŞB ligin kalburüstü takımları.

Eskişehir Basket, bu ligde fark yaratan, rakiplerine geçit vermeyen, ezip geçen bir takım olabilir mi? Sezon başı verileri itibariyle, kesinlikle evet! Bunu nasıl mı göreceğiz? Bu yazının ilk cümlesinde belirtildiği üzere takım sezonu açıyor. Meraklılarıyla beraber, hep beraber büyük bir hızla akıp gidecek sezona dalıyoruz. Çok ama çok heyecanlıyız. Yıl içerisinde, bu köşeden takımla ilgili merak edilenleri duyurmaya devam edeceğim. İlgililerin dikkatine!