Etkili başladılar
Temsilcimiz Eskişehir Basket maça; Billy Baron, Jeff Ayres, E.J. Rowland, Caner Erdeniz ve Berkay Candan ilk 5'i ile başladı. Hava atışını alan St. Petersburg karşılaşmanın ilk sayısını kaydetti. Eskişehir Basket'in cevabı ise E. J. Rowland'ın 2 sayılık atışıyla geldi. İlerleyen dakikalarda ise ipleri eline alan Petersburg ekibi farkı 12 sayıya kadar çıkartarak 1. periyodu 27-15 önde tamamladı.

Rusları durduramadık
Zorlu karşılaşmanın ikinci çeyreğinde Potanın Şimşekleri, aradaki farkın açılmaması için ter döktü. 2 sayılık atışlar yetersiz kalsa da deneyimli oyuncu Billy Baron'un dış atışlarıyla temsilcimiz farkın büyümesine müsaade etmedi ve temsilcimiz ilk yarıyı 45-30'luk skorla geride tamamladı. Maçın 3. çeyreğinde rakibi karşısında etkili olamayan Devler farkın açılmasını önleyemedi ve çeyreği 42-73 geride bitirdi.

Eksikleri gördük
Maçın son periyoduna 31 sayı geride başlayan temsilcimiz istediği performansı oyuna yansıtmayı başaramadı. Periyodun büyük bölümünde oldukça zorlanan Dev Adamlar Billy Baron, E.J Rowland ve Jeff Ayres ile sayı bulmaya çalışsa da rakibini durdurmakta başarısız oldu ve karşılaşmadan 61-97'lik skorla mağlup ayrıldı. Öte yandan Koç Josep Maria Berrocal iki gündür yapılan hazırlık maçlarıyla takımın eksiklerini gördü.
Editör: TE Bilisim