Beşiktaş maçını hatırlattı
Şehirle bütünleşme adına hemen hemen her hafta bir okulda panele katılan Eskişehir Basket, dün Sami Sipahi Ortaokulu'ndaydı. Okulun hemen yanında bulunan Gökmeydan Spor Salonu'nda yapılan panele çok sayıda öğrenci katıldı. Takım Menajeri Özgün Önver, önce oyuncuları öğrencilere tanıttı ardından takımın son durumundan bahsetti. Önver, hafta sonu zorlu Beşiktaş maçının olduğunu hatırlattı.

'Hareketli bir çocuktum'
Öğrenciler basketbolculara sorular sordu. Bir öğrenci Dorukhan'a basketbola nasıl başladığını sordu. Dorukhan, 'Küçükken çok hareketli bir çocuktum. Futbol, basketbol gibi branşların yaz okullarına gönderiyordu ailem. Basketbola yeteneğimin olduğu fark edldi. 12 yaşımda basketbola başladım' şeklinde cevapladı. Aynı soruyu Ayres ise şöyşe cevapladı, 'Küçük yaşta beyzbol oynuyordum. Kolejde basketbola başladım ve bugün basketbolcuyum' dedi.

'NBA'da atletizm Türkiye'de teknik'
Bir başka öğrenci Jeff Ayres'e NBA ile Türkiye Ligi arasındaki farkı sordu. Amerikalı oyuncu, 'NBA'da atletizm ve dinamizm inanılmaz seviyelerde. Oyun kalitesi çok yüksek. Türkiye'de ise oyun daha teknik oynanıyor. Burası da kaliteli' şeklinde cevapladı. Ayres, 'Eskişehir Basket'i tercih etmenizdeki neden ne?' sorusuna, 'Avrupa'daki kariyerime devam etmek istiyordum. Eskişehir Basket'teki Sean Marshall liseden arkadaşımdı. Onunla konuştuk ve buraya geldim' cevabını verdi.

'Basketbolcu olmasaydım…'
Öğrencilerden bir tanesi Dorukhan'a 'Basketbolcu olmasan ne olurdun' şeklinde bir soru yönetti. Genç basketbolcu, 'İletişim tasarım bölümünü okudum. Reji, kamere, sinema setleri gibi işlerin başında olurdum diye düşünüyorum' dedi.

'En iyi Michael Jordan'
Dorukhan Engindeniz gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu olarak Michael Jordan'ı gösterdi. Ayrıca Stephan Curry'yi de çok beğendiğini söyledi. Genç basketbolcu ayrıca, bu sezon Yeşilgiresun'un yabancıları karşısında zorlandığının altını çizdi.

Bol bol imza aldılar
Sami Sipahi Ortroku Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Osman Ergon panelin sonunda Dev Adamlara teşekkü ederek hafta sonu oynanacak Beşiktaş Sompo Japan maçında başarılar diledi. Hatıra fotoğrafının ardından, basketbolcular öğrencilerin isteğini kırmayarak bol bol imza dağıttı.
Editör: TE Bilisim