Konuyla ilgili olara yapılan açıklamada, konserin, 8 Aralık Pazar günü saat 18.00'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceği bildirildi. Ritim Grubu'nun, Aktif Çalışan İş Kadınları Derneği'nin (AÇİKAD),Odunpazarı Belediyesi ile birlikte bir yıldır çalıştırmaya devam ettiği ritim grubu Hacı Nezire Sarıkamış Ortaokulu, İlhan Ünügür İlköğretim Okulu ve Eti Maden İşletmeleri İlkokulunda öğretim gören 26 çocuktan oluştuğu kaydedildi.
Açıklamada ayrıca şu ifadelere de yer verildi: ''Öğrenciler, müzik hocası Faruk Cicilli'nin asistanı Umut Azman eşliğinde, haftada 4 gün ders saatleri dışında Eskişehir Eti Maden İşletmeleri İlkokulu çok amaçlı salonunda ritim çalıştılar. Çocukların sosyal yaşamada hazırlanmaları amacıyla AÇİKAD Başkanı Gülseren Şenyüzlü de öğrencilere haftada 2 saat görgü kuralları ve davranış eğitimleri verdi. Eskişehir Ritmik Sevgi Roman Ritim Grubu'nun vereceği konsere Kocaeli Büyükşehir Roman Ritim Grubu da 30 kemanla katılacak. İki grup, önce ayrı sonra birlikte performans sergileyecekler. Amatör çocukların yanında profesyonelleri de dinleme şansını bulacağımız konserde, 'Hamdi Akatay Perküsyon Grubu' kulaklarımızın pasını silecek. Amatör gruptan 2 ritim öğrencisi Hamdi Akatay'ın grubuyla birlikte çalma şansını yakalayacak.''
Eskişehir Aktif Çalışan İş Kadınları Derneği, Kocaeli Roman Kadın Derneği ve Kocaeli Roman Müzisyen ve Sanatçılar Derneğinin iş birliğiyle hazırlanan konserde amacın; çocuklarımızın diğer illerdeki çocuklarla kaynaşması olduğu belirtildi. (İHA)

Editör: TE Bilisim