Odunpazarı Belediyesi tarafından açılan Çağdaş Sanatlar Galerisi ve Salvador Dali Sergisi Eskişehirli sanatseverlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.
İsmet İnönü'nün torunu ve CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisini gezdi. Salvador Dali Sergisi'ni de gezen Bilgehan'a gezi sırasında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt eşlik etti. Öte yandan birçok okul Salvador Dali Sergisi'ni gezmek için Çağdaş Sanatlar Galerisi'ne gezi düzenlerken, öğrenciler Salvador Dali'nin dünyasını keşfetme şansı yakalıyor.
Sergide, Salvador Dali'nin 4 adet 1967 tarihli Zodyak ve 1973 tarihli, Fantastik edebiyatın başlangıcı sayılabilecek Fransız hümanist filozof ve yazar François Rabelais'in 16'ncı yüzyılda yazmış olduğu 'Dev Gargantua Ve Oğlu Pantagruel'in Olağanüstü Hayatları' kitabını konu edindiği Pantagruel serisine ait 18 adet renkli litografisi sergileniyor.
30 NİSAN'A KADAR AÇIK
Salvador Dali'ye ait litografilerin yanı sıra, ünlü sanatçının 1929 yılında arkadaşı Luis Buñuel ile birlikte çektiği 'Bir Endülüs Köpeği' adlı avangart film ve hayatının anlatıldığı belgeselin gösterildiği Sergi; 30 Nisan'a kadar, her gün 10:00-22:00 saatleri arasında sanatseverlerce izlenebilecek. HM
Editör: TE Bilisim