Şehir Tiyatroları bünyesinde, 13 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Haller Gençlik Merkezi'nden Adalar'a gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Porsuk nehri üzerinde kurulan sahnede çocuk müzisyenlerin çaldığı şarkılara Şehir Tiyatroları Gençlik Sahnesi oyuncuları eşlik etti. Porsuk nehri üzerindeki platformda festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Eskişehir, Türkiye'de gençlik ve çocuk tiyatroları konusunda çok önemli merkezlerden birisi haline geliyor. Hatta dünyadaki önemli merkezlerden birisi haline geliyor. Önümüzdeki yıl Odunpazarı'nda inşaatı süren sanat çarşısında ayrıca yine gençler için bir tiyatro sahnesi ve çocuklar için kukla sahnesi yer alacak. Bittiği zaman çocuklar ve gençler, yaşadıkları şehirden mutlu olacak hale gelecekler' dedi.
ESKİŞEHİR'E SEVGİM DAHA FAZLA
Konuşmaları sırasında Porsuk'tan geçen temizlik sandalını fark eden Büyükerşen, Porsuk'ta çekirdek çitleyenlere seslendi. Büyükerşen, 'Ümit ediyorum ki Porsuk'un keyfini çıkaranlar, Porsuk'un temiz tutulmasına da en az benim kadar özen göstereceklerdir. Çünkü gördüğüm kadarıyla çekirdek çitleyenler yanında kabukları atacakları poşet bulunduruyorlar ve orada bırakıp gitmiyorlar. Çıkıyorlar çöp kutularına bırakıyorlar. Türkiye'nin geleceğini kararlaştıracak gençler böyle olur. Onlara güvenle bakıyorum, sevgiyle bakıyorum. Ama tabi Eskişehir'e olan sevgim daha fazla' diye konuştu.
7 ÜLKEDEN KATILIM
Porsuk nehri üzerinde İnanç Ensemble grubu tarafından Film Müzikleri Konseri düzenlenen festivalde İtalyan tiyatro ekibi Katastrofa Clown 'Balonlar'; İspanyol ekip Ayeklauwn Company, 'Ayekantun' adlı oyunu sahneledi. Festivale katılan çocuklar oyunları Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte izledi. Festival 26 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında Bulgaristan, Danimarka, Fransa, İspanya, İtalya, Türkiye ve Yunanistan ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek festival oldukça zengin programıyla tiyatro severlerle buluşacak. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim