Neden İYİ parti?
Zor dönemde, zor şartlarda cesaretle İYİ Parti'yi kuran Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendiye destek vermek için ve İYİ Parti'ninhedefleri, ilkeleri ve amacının benim düşüncelerime paralel olmasından dolayı İYİ Parti'yi tercih ettim.

İYİ Parti olarak daha çok hangi kesimden oy almayı düşünüyorsunuz?
Vatansever olan her kesimden oy almayı düşünüyoruz, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ile birlikte üniter yapısını koruyarak bir adım daha ileriye taşıma düşüncesinde olan herkese partimizin kapısı açıktır. Genel başkanı kadın olan bir siyasi partinin kadın merkez ilçe başkanı olarak öncelikle kadınlarımızdan partimize oy geleceğini düşünüyorum.

Türkiye ve Eskişehir için hedefleriniz nelerdir?
Türkiye için; parti programımızda da belirtildiği üzere ana hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek, milli gelirimizi artırarak refah düzeyini yükseltip toplumun her katmanına eşit şekilde dağıtmak, cumhuriyetimizin değerlerini sonsuza kadar muhafaza edip, sevgi saygı dilini kullanarak ifade özgürlüğünü, inançlara saygıyı sağlamak, bağımsız ve tarafsız yargıya ülkemizi kavuşturmak, açık, dürüst hesap verilebilir olmak, parlamenter rejimi daha da geliştirerek yolumuza devam etmek, çoğulcu, katılımcı siyaseti geri kazandırmak, kuvvetler ayrılığı ilkesini korumak, insanların haber alma özgürlüklerini çağdaş basın yayın habercilik ilkeleri doğrultusunda düzenlemeler yaparak sağlamak, dış politikada diplomasiye daha da önem vermek, kırsal kalkınma ve tarım politikalarını çağdaş ve kurumsal hale getirmek, kısacası ülkemiz ve halkımızın menfaatlerini öncelikli olarak göz önünde bulundurup tüm kurumlarımızı buna göre düzenlemek, yasa ve yönetmeliklerimizi çıkarmak.
Eskişehir için; şehrimizin sorunlarını ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde doğru tespitler yapıp, gerçekçi uygulanabilir çözümlerle geleceğe taşımak, bizden sonra yaşayacak olan çocuklarımızın konfor alanlarını geliştirerek onlara emanet etmek.

Odunpazarı'ndaki hedefleriniz neler?
Odunpazarı merkez ilçesi şehrimizin en büyük ilçesidir. 450 bine yakın nüfusu, 300 bin civarında da seçmeni olan bir ilçemiz. Teşkilatlanmamızı en uç noktaya kadar yapıp,İYİ Parti olarak tüm halkımızı kucaklayan,onları bu sürece dahil eden politikalar üreterek sorunları tespit etmek ve uygulanabilir gerçekçi çözümleri üretmek.

Meral Akşener'in liderliğini nasıl buluyorsunuz?
Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'i ben 1996-1997 Refahyol Hükümeti dönemindeİçişleri Bakanlığı yaptığı ve Meclis Başkanvekilliği yaptığı süreden beri takip ediyorum. Bir kadın olarak sergilemiş olduğu siyasi duruşu, tüm engelleme girişimlerine rağmen mücadelesinden vazgeçmeyişi, gösterdiği cesaret, biz kadınlar için son derece motive edici ve gurur vericidir. Kaldı ki toplumun her kesiminden Sayın Genel Başkanımıza gösterilen sevgi ve ilgide bunun en güzel kanıtıdır.

Türkiye'nin en büyük sorunları nelerdir? Çözümleri nelerdir?
Maalesef Türkiye'de sorun olmayan hiç bir alan kalmamış durumdadır. Terör örgütleri, Suriyeli göçmenler, siyasi partiler ve seçim kanunu, hukuk sistemindeki başıbozukluk, din hizmetlerindeki siyasallaşma, parlamenter sistemin yok edilmeye çalışılması, oy verdiğimiz sandıkların güvenirliliğinin ortadan kalkması, dış politikadaki sorunlar, iç politikadaki bölünmüşlük, ahlak, adalet, samimiyet ve liyakat gibi çok önemli değerlerimizin yozlaştırılıp için boşaltılması, eğitimin yaz boz tahtası haline getirilip bir felsefesinin olmayışı, sağlığın bir kamu hizmeti olarak değil de rant kapısı haline gelmiş olması, sivil toplum kuruluşlarının yok sayılması, doğal hayat, çevre ve şehirciliğin rant aracı haline getirilmesi, ulusal medyanın büyük bir kısmının iktidar sahiplerinin yandaşı haline gelmesi, üniversitelerin bilim üreten kurumlar olmaktan çıkıp politikanın bir hareket alanı haline dönüştürülmesi, kültür ve sanatın hak ettiği değeri bulamayışı, istihdam artırıcı yatımların yapılmayıp işsizliğin kronik bir yapı haline dönüşmesi, gelir dağılımı vergi sistemindeki adaletsizlik, kadınlarımızla ilgili sakat yanlış beyanlar neticesinde uğradıkları şiddet, ayrımcılığın artarak devam etmesi, kamuya personel alımındaki taraflılık, kamu maliyesinin düzenleme ve denetlemesindeki uygunsuzluklar ve bedelinin tamamen dolaylı vergilerle vatandaşın sırtına sarılması, tarım ve hayvancılığın yok edilerek, ülkemizin dışa bağımlı hale getirilmesi.
Çözümlerimiz; tüm bu sorunlarla ilgili kadrolarımızı adaletli liyakatli bir şekilde oluşturarak hızlı bir şekilde yasa ve yönetmelikleri çıkartarak sorunların çözümlerini yine çağdaş gerçekçi uygulanabilir şekilde halkımızın hizmetine sunacağız. Takdir edersiniz ki parti programımızda tüm bu sorunların çözümleri ayrıntılı bir şekilde nasıl olacağı yazmaktadır. Kadrolarımızda bu bilinç ve şuurla oluşturuluyor.

Eskişehir'in en büyük sorunları neler? Çözümleri neler?
Şu anda şehrimizin gündemine baktığımızda; en büyük sorunAlpu Ovasına yapılmak istenen termik santrali, Ilıca Barajı meselesidir. Şehrimizin diğer sorunlarına gelirsek şehrimizin termal kapasitesinin yeteri anlamda değerlendirilemeyip, termal turizmden payını alamayışı, küçük sanayi ve BAKSAN sanayi bölgelerinin şehir içinde kalması sebebiyle bunların şehir dışına çıkarılması meselesi, şehir içi ulaşımdaki yoğunluk, otopark sorunu, çevre yolunun yetersizliği, şehrimizin büyükşehir statüsünde olmasına rağmen merkeze sıkışıp kalması, bu yoğunluğun çevre semtlere aktarılamaması, kenar semtlerdeki kat sayısının azlığı. Şehrimizin büyük yatırımlardan pay alamayışı.
Çözümlerimiz; İYİ Parti olarak tüm bu sorunlarla ilgili konuları, teşkilat olarak göz önünde tabii ki bulunduruyoruz. Şehrimizin konumuna, yapısına uygun ve gerçekleştirilebilir çözümleri ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde üreteceğiz.

Kadınlar yeteri kadar siyasette temsil ediliyormu?
Bu soruya cevabım üzülerek hayır olacak. Rakamlar da olayın vahametini kanıtlıyor zaten. Ayrıca sadece siyasette temsil değil toplumun her alanında kadına ait sorunlar en tepe noktada. Ülkemiz kadınla dünya ilgili istatistiklerinde ve sıralamalarında en sonlarda yer alıyor. Bu gün ülkemizde TBMM'de kadın vekil oranımız yüzde 14 civarındadır. Yerel yönetimlerde durum daha vahim yüzde 2,7- yüzde 10 arasındadır. Örneğin kadın büyükşehir belediye başkanı oranı 2015 verilerine göre yüzde 10, il ilçe belediye başkanı yüzde 2,7, kabinede kadın bakan oranı yüzde 3,8. Müsteşarlık makamlarında yüzde 4 oranında kadın temsili söz konusu. Dünya ülkeleriyle kıyaslandığında bu rakamlar çok çok gerilerdedir.1934 yılında yapılan mücadeleler neticesinde büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu mücadeleleri bir nihayete ulaştırıp Türkkadınlarına seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Geçen zaman zarfında Türkiyekadınların sorunlarına dair çözüm olacak birçok ulusal ve uluslar arası anlaşmalara imza atmış, hukuki düzenlemeler yapmıştır. Ancak bunlar kurallar koymak değil aynı zamanda bu kurallara uyulup uyulmadığının denetlenmesi gerektiğinde de yaptırım uygulama yükümlülüğünde yerine getirilmesi gerekiyor. İYİ Partiolarak çok ciddi mücadeleler neticesinde kazanılan bu hakların daha da artırılıp genişletilmesi, uygulamadaki denetim gözetim yaptırım yetkilerinin sonuna kadar kullanılır hale getirilmesinde takipçisi ve uygulayıcısı olacağız. Kadınların sorunları sadece biz kadınlara ait değil tüm topluma ait bireylerin sorunlarıdır. Unutulmamalıdır ki toplumun yarısını kadınlar oluşturmakta kalan yarısını da kadınlar doğurmaktadır.

Eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?
Bu kadar siyasetten sonra mesleğimle ilgili bir kaç şey söylemek isterim. Eczacılık mesleği son yıllarda çıkan yasa ve yönetmeliklerle hem kazanç olarak hem de saygınlık olarak çok ciddi kayıplar yaşamıştır. Gerek kamuda gerek özel sektörde gerekse serbest piyasada çalışan meslektaşlarımız yok hükmünde sayılmakta ve meslek geriye götürülmektedir. Eczacılık mesleği, tedavi protokolünün ilaç kısmındaki uzman kişidir. Multi disipliner bir meslek olup 5 yıllık zorlu bir lisans eğitiminden sonra eczacı olunabiliyor. Eczacı sadece ilacın değil, bitkilerin tıp da kullanımı (fitoterapi) ve dermokozmetik uzmanıdır. Vatandaşlarımızdan önemle şunu rica ediyorum. Eczacılarınıza güvensinler, eczane dışında hiç bir yerden ilaç ve bitkisel destek, dermokozmetik almasınlar. Eczacı en yakın sağlık danışmanlarıdır.İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı olarak tüm vatandaşlarımızı yeni kurduğumuz partimize bekliyorum. Bana bu fırsatı veren Sonhaber Gazetesi'ne teşekkür ediyorum.

////

Özlem Ayrancı kim?
28 Ekim 1968 yılında Eskişehir'de doğdum. Baba ve annemin vazifesi gereği 1984 yılına kadar Bozüyük'te yaşadım. 1984 yılında Eskişehir'e taşındık. 1985 yılında Eskişehir Atatürk Lisesi'nden mezun oldum. 1989 yılında da Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdim. 1990 yılında meslektaşım olan Eczacı Hulusi Ayrancıyla evlendim ve kendi eczanemi açtım. 2008 -2010 yıllar arsında Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ve Yunusemre Devlet Hastanesi'nde eczacı olarak görev yaptım. 2010 yılında tekrar serbest eczacılığa geri döndüm, halen Emek mahallesinde kendi eczanemi işletmekteyim. 2012-2016 yılları arasında Anadolu Üniversitesi'nin 2. Üniversite Sosyoloji Lisans Eğitimini tamamladım. Halen Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Aile Danışmanlığı Eğitimime devam ediyorum.
Editör: TE Bilisim