Oda binasında açıklamalarda bulunan Kızılinler, kurbanlığın belediyelerin izin verdiği yerlerden ya da veteriner hekimi kontrolündeki tarım işletmelerinden alınması gerektiğini vurguladı. Kızılinler, 'Kurban alınırken il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü tarafından üreticiye her hayvan için özel olarak verilen pasaport belgesi ve şehir dışından geliyorsa sağlık raporu kontrol edilerek alınmalı' dedi. Kurbanlıkların belediyelerin ve valiliğin izin verdiği yerlerde veteriner hekim kontrolünde kesilmesi gerektiğini vurgulayan Kızılinler, 'Kurbanlık hayvan kesim öncesi strese sokulmamalı. Kesim sırasında et kalitesi açısından temizlik ve hijyene dikkat edilmeli, kanın kesilen hayvanın vücudundan tamamen boşalmış olmasına dikkat edilmelidir. Kurbanlığın tüketilmeyen iç organlarının, sakatatları ve vücut kısımlarının kontrollü bir şekilde gömülmesi sağlanmalıdır' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim