HABER: MELTEM KARAKAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun taşeron işçilerin yeni yasama yılında kadroya alınacağına dair yaptığı açıklamayı değerlendiren Türk İş İl Temsilcisi Nejat Kılıç ve DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, bu sözlerin seçim vaadi olarak kullanılmaması gerektiğini ve sendikaların konuyla ilgili baskı oluşturması gerektiğini ifade etti.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Sendika olarak konuyla ilgili baskı kuracaklarına dikkat çeken Türk İş İl Temsilcisi Nejat Kılıç, 'Taşeron Türkiye'nin en önemli sorunudur. Bu açıklama seçim vaadi olarak kullanılmamalı. Sendikalar da baskı kurmalı ve bu sözlerin takipçisi olmalı. Bizler sık sık dile getirmeliyiz. Biz sendikaların da taşeron işçilerle ilgili eksiğimiz var. Daha çok mücadele etmeliyiz' dedi.

UMUT VERME POLİTİKASI
Bakan'ın açıklamasını yeniden bir umut verme politikası olarak değerlendiren DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, 'Devlet sendikalarla, sivil toplum örgütleriyle konunun muhataplarıyla henüz görüşmedi. Bizlerin önünde herhangi bir taslak yok. Kapalı kapılar arkasında bir şeyler tek taraflı konuşuluyor. Taşeron işçilerin ücretleri, özlük ve sosyal hakları, taşeron şirketler ne olacak hiç bilinmiyor. Biz bunu seçim yatırımı olarak görüyoruz. Yeniden bir umut verme politikası. Bir an önce Bakanlık sendikalarla görüşmeli. Biz DİSK olarak taşeron işçilerin kadroya alınması için Türkiye genelinde eylem ve etkinlikler yapacağız' dedi.
Editör: TE Bilisim