OYUNUN OYUNU

Şehir Tiyatroları'nda yönettiği oyunlar ile Eskişehir seyircisinin sevgisini kazanan usta yönetmen Haldun Dormen, Şehir Tiyatroları'nın yeni projesi, 'Oyunun Oyunu' ile Eskişehir'de yedinci kez yönetmen koltuğuna oturuyor.
Şehir Tiyatroları 2017-2018 tiyatro sezonunun yeni projelerinden biri olan Michael Frayn'ın kaleme aldığı 'Oyunun Oyunu' adlı eseri, Haldun Dormen'in yönetmenliğinde sahnelenecek. Lale Eren'in Türkçemize kazandırdığı oyunun dekor tasarımını Başak Özdoğan, kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını ise Ali Rıza Tekin üstleniyor. Oyun bugün saat 20.00'da Sanat ve Kültür Sarayı'nda (Opera) perdelerini açacak. Oyun aynı zamanda yarın saat 18.00'da ve 21 Kasım Salı günü saat 20.00'de seyircisiyle buluşacak.

EVCİL

Tolga Özenç Özençel'in yazıp yönettiği 'Evcil' adlı oyun tiyatro severler ile buluşuyor. Toplum ve çevre baskısı sonucu kendi iç dünyasına hapsolmuş bir kadının yaşadığı dramı anlatan oyunun kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını Mustafa Kala, dekor tasarımını ise Ahmet Ertap gerçekleştiriyor. Oyun 21 Kasım Salı günü saat 20.00'de Sultandere Sahnesi'nde.


SINIR

Tiyatroların ilgi çekici oyunu olarak adlandırılan Sınır, bir sınırın iki tarafında ülkesi adına nöbet tutan ve birbirlerine düşman oldukları öğretilmiş olan iki askerin trajikomik öyküsünü anlatıyor. Yönetmenliğini Murat Danacı'nın üstlendiği oyun 23 Kasım Perşembe günü saat 20.00'de Tepebaşı Sahnesi'nde (Haller).


TİYATRO MAKİNESİ

Şehir Tiyatrolarının en sevilen çocuk oyunlarından Tiyatro Makinesi, bu sezon da seyircisinin karşısını çıkmaya devam ediyor. Oyun 23 Kasım Perşembe günü saat 11.00'de ve 14.00'te Sultandere Sahnesi'nde.

BİR ŞEHNAZ OYUN

'Bir Şehnaz Oyun' Türkiye'nin yakın tarihini, eğlenceli bir dille hicveden tarihsel bir oyun olma özelliği yanında, belki de unutmaya başladığımız insani sıcaklığı dolu dolu hissettiren müzikli, danslı ve mizah dozu oldukça yüksek eğlenceli bir müzikal olarak nitelendiriliyor. Oyun 24 Kasım Cuma günü saat 20.00'de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde seyirci ile buluşacak.
Editör: TE Bilisim