Eskişehirsporlu futbolcu Diomansy Kamara final maçı sonrasında kazanmak için çok mücadele ettiklerini ama başaramadıklarını vurgulayarak, 'Sezon sonu Eskişehir'den ayrılacağım. Ayrılmadan önce bu kupayı Eskişehir'e armağan etmek isterdik. Bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır' dedi.


Hak etmedik

Eskişehirsporlu futbolcu Kamil Ahmet Çörekci hak etmedikleri bir yenilgi aldıklarını belirterek, 'Çok söylenecek bir şey yok, herkes maçı izledi. Takım arkadaşlarımı kutluyorum, mücadelelerinden dolayı. Çok iyi oynadık. Hak etmediğimiz bir yenilgi aldık. Ama futbolda böyle şeyler oluyor. Galatasaray'ı tebrik ediyoruz' dedi.


Maçın durmasına neden oldular

Galatasaray taraftarları final maçının durmasına neden oldular. İlk yarının son bölümlerine doğru yaktıkları meşalelerle sahayı dumana boğdular. Oluşan dumandan göz gözü görmedi. Bu durum karşısında da maçın hakemi Hüseyin Göçek mücadeleyi durdurmak zorunda kaldı.


Sağlam'dan ALS hastasına ziyaret

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ALS hastası hayranını evinde ziyaret ederek forma hediye etti. Ziraat Türkiye Kupası final maçı için Konya'ya gelen Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 26 yaşındaki ALS hastası hayranı Emrah Savsar'ı evinde ziyaret etti. Hasta yatağında Ertuğrul Sağlam'ı karşısında gören Emrah Savsar, duygu dolu anlar yaşadı. Emrah ile sohbet eden Ertuğrul Sağlam, Eskişehirspor forması hediye etti. Sağlam, kendisini Eskişehir'de ziyaret etmek isteyen ALS hastası genci antrenmana davet etti.

Yerinde duramadı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam 90 dakika boyunca yerinde duramadı. Sürekli saha kenarından futbolcularına taktik verdi. Maçın belli bir kısımlarında hakem kararlarını da beğenmeyen başarılı Teknik adam yan hakeme itirazlarda bulundu.


Avrupa'dayız

Eskişehirspor havlu attığı lig maratonunda, Avrupa Kupalarına gitme hakkını Türkiye Kupası finalisti olarak elde etti. Kırmızı Şimşekler kupayı kazanamasa da, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligine katılmasından dolayı UEFA Avrupa Ligine katılma hakkı kazandı. Şimşekler oynayacakları ön eleme maçlarını geçmeleri durumunda UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılma hakkı kazanacak. Ön eleme müsabakaları ise Temmuz ayında oynanacak.


Çok çalıştık ama atamadık

Eskişehirspor Galatasaray karşısında çok iyi mücadele etmesine rağmen kendisine kupayı getirecek golü atamadı. Ayağında topu daha çok tutan ve pozisyon üreten Kırmızı Siyahlılar son vuruşlarında etkili olamadı. Galatasaray karşısında futbol anlamında ezici bir üstünlük kuran Kırmızı Şimşekler bir tek gol atmayı beceremedi. Maçın son bölümlerinde ise kalesinde gördüğü talihsiz golle kupaya uzanamadı.

Sahanın en iyisiydi

Eskişehirspor'da finalde oynayan tüm futbolcular sahaya yüreklerini koydu. Takım içerisinde sahanın en iyisi ise Lawal'dı. Orta alanda çok iyi mücadele eden oyunu iyi kuran, verdiği mücadele ile büyük alkış alan Lawal, maç sonunda da en çok üzülen isim oldu.

Editör: TE Bilisim