Eskişehirspor taraftarı yine bir ilki başardı. Kulübün sahipsiz kalmaması ve Eskişehirspor'un kapanmaması için Siyah Kırmızılı taraftar son direnişi gerçekleştirdi.
Son direniş
Birçok konuda Türkiye'deki spor kulüplerine örnek olan Eskişehirspor Taraftarı, geçtiğimiz akşam tesislerde toplanarak başkanlık nöbeti başlattı. Şanlı taraftar Eskişehirspor Kulübü'nün kapanmaması için yönetime aday çıkana kadar 'Son Direniş' sloganıyla tesislerde nöbet tuttu. Fedakar taraftar 5 Temmuz Çarşamba akşamı saat 19.00'da başladığı direnişine dünkü Eskişehirspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nun saatine kadar devam etti.
Aşkları için nöbet
7'den 70'e Eskişehirsporlu taraftarlar gece boyunca Eskişehirspor aşkı için nöbet tuttu. Sevdasının sahipsiz kalmaması için uğraşan taraftara ise her kesimden destek geldi. Vali Hanefi Demirkol tesislerinde bulunan taraftarı siyasiler ve iş adamları yalnız bırakmadı. Tesislerde nöbet tutan taraftara destek olmak için AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü tesislere geldi. Taraftarla muhabbet eden Ünlü, Siyah Kırmızılı taraftarın yüreğine su serpti.
'Eskişehirspor kapanmaz'
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü yaptığı konuşmada, 'Eskişehirspor'un kapanması gibi bir durum söz konusu olamaz. Taraftarımız umudunu asla kaybetmesin. Eskişehirspor hiçbir şekilde ne kapanır ne de kapanma noktasına gelir. Eskişehir ve büyük taraftar buna müsaade etmez, bizde müsaade etmeyeceğiz. Arkadaşlara özellikle moral vermek için buraya geldim. Açık söylüyorum, Eskişehirspor'un kapanması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Taraftar böyle bir şeyi aklına bile getirmesin' dedi.
'Kulüp sahipsiz kalmaz'
Eskişehirspor Kulübü kurucu başkanlarından olan ve Divan Kurulu Başkanlığını da yapan Aydın Begiter tesislerde taraftarla bir araya geldi. Begiter, 'Herkesi desteğe bekliyoruz. Genel Kurul'a kadar gelsinler listelerini versinler. Biz her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Benin çocuğum gibi olan bu kulüp sahipsiz kalmaz. Ben inanıyorum' ifadelerini kullandı
Siyasilerden destek
Öte yandan Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'ndeki taraftara Demokrat Parti İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, Demokrat Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Şükrü Ketenci, Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses, Büyük Birlik Partisi yetkilileri gibi siyasilerden de destek geldi. Siyasiler taraftarı ziyaret ederek sohbet ettiler.
'Ailecek buradayız'
Eşi ve kızıyla birlikte gecenin ilerleyen saatlerinde nöbet tutan Mehmet Bayraktar, desteklerinin aile boyu süreceğini anlattı. Eskişehirspor'un zor günlerinde yanında olduklarını belirten Bayraktar, 'Geçmişte birçok kez desteğimizi verdik. Şimdi de vermeye devam edeceğiz. Her zaman buradayız biz. Birileri artık bu işe nokta koysunlar. Başkansa başkan seçilsin. Ailecek buradayız. Bu sevda ailecek büyüyecek. Böyle devam edecek' dedi.
'İyi günler ileride'
2 yaşındaki kızı Beren ve eşi ile birlikte tesislerdeki nöbete katılan Erman Erişen şu ifadeleri kullandı; 'Eskişehirspor'un zor günlerinde, zor dönemler yaşıyoruz. Ben işçiyim ama futbol camiasının da içerisindeyim. Amatör futbol hakemiyim. Bu şanlı takımımızın tarihine yakışmayan durumlar ortada. Eskişehirspor taraftarı her zaman burada. Diyorlar ya, 'Mahalle takımı olsa dahi kaldırımda yerimiz hazır' iyi günler ileride inşallah'
Editör: TE Bilisim