HABER: MELTEM KARAKAŞ

Sonhaber Gazetesi'nden Meltem Karakaş'ın gündeme getirdiği Ufka Yolculuk Derneği tarafından ilkokul öğrencilerine dağıtılan Mürşide Uysal'ın 'Peygamberimizden Dini Hikayeler' adlı kitabın içeriğiyle ilgili skandal ifadeleri CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel Meclis gündemine taşıdı. Milletvekilleri, daha önce Ordu'da dağıtılan ve tepki çeken söz konusu kitabın geçtiğimiz günlerde Tepebaşı'ndaki bazı okullarda dağıtılmasına sert tepki gösterdi.

YÜKSEL: REZALETTİR
Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılı soru önergesi sunan Cemal Okan Yüksel, 'Kitapta, ilkokul çağındaki çocuklara iki kuzen arasında paraya dayalı cinsel ilişki örneği anlatılmaktadır. Bu içeriklere sahip kitapların okullarda dağıtılması en hafif tabiriyle rezalettir. Henüz ilkokul çağındaki gencecik beyinlere dağıtılan bu kitaplarla taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaktadır. Kitabın küçücük çocuklara dağıtılmasına sessiz kalıp göz yuman tüm yöneticiler, bu ayıbın ortaklarıdır. Allah sevgisini, güzel ahlakı, sevgiyi, kardeşliği, birlikteliği, yardımı, dayanışmayı ve barış içinde yaşamayı öğrenmeye muhtaç çocuklarımızı bu karanlık ellere teslim edenler Türkiye'nin aydınlık yarınlarının en büyük düşmanındır. Bu skandal hikayeye göz yummak, tam anlamıyla Ensar kafasının bir tezahürüdür' dedi.

USLUER: HASTALIKLI HİKÂYELER
CHP PM Üyesi ve Milletvekili Gaye Usluer, daha önce Ordu'da dağıtılan ve tepki çeken bu kitabın Eskişehir'de de dağıtılmasının büyük bir skandal olduğunu dile getirerek, konuyu Meclis gündemine taşıdı. MEB'e soru önergesi veren Usluer, 'Konuyu Sayın Bakan İsmet Yılmaz'a sordum. Bunu MEB onayı ile dağıttıklarına inanmak istemiyorum. Çok iyi biliyorum ki Sayın Bakan bu tür hikayeleri kendi çocuklarına ya da torunlarına asla okutmaz. Bu yüzden vatandaşın evlatlarına da böyle hastalıklı hikayeler okutulmasına tepki gösterecektir. Körpecik beyinlere zerk edilmek istenen bu sapkın fikirler ve bu fikirlerin sahipleri soruşturulmalıdır. Bu kimseler bu hikayeleri yazmak için gerekli eğitimleri almışlar mıdır? Elbette ki hayır! Evlatlarımız 15 gün tatil yapacaklar ya o süre içinde nasıl zehirleriz diye düşünüp bu yolu bulanlar; çocuklarımızdan elleriniz çekin!' diye konuştu.

ÇAKIRÖZER: İŞLEM YAPACAK MISINIZ?
'Kitabı basanlar ve dağıtanlara ilişkin işlem yapacak mısınız?' diye soran ve konuyu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a soran Çakırözer, 'Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından ilkokul öğrencilerine dağıtılan ve içerisinde 'cinsel istismar' içerikli hikayenin yer aldığı bu kitapla ilgili ne düşünüyorsunuz? Bu kitabın yazılmasına ve basımının yapılmasına nasıl izin verilmiştir? Bu kitabın okullarda dağıtımı kimlerin bilgisi dahilinde ve talimatı ile gerçekleşmiştir? Okullarımızda eğitim, çocuklarımızın ruh sağlığı Bakanlığınızın izniyle tarikat, vakıf ve derneklere mi bırakılmak isteniyor. Çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyecek içeriğin önüne geçilmesini ve bunun için önlemlerin alınması hususunda ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bakanlığınız benzer skandal yayınlar ile ilgili herhangi bir toplatma, yasaklama yapmış mıdır? Hukuki bir süreç başlatmış mıdır? Başlatmış ise hangi sonuçlara ulaşılmıştır?' sorularını sordu.

Editör: TE Bilisim