Akyazı, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, 1 Ocak 2016'da başlayan TİS görüşmeleri sürecinde Şişecam işvereni ve sendika arasında bugüne kadar bir anlaşmaya varılamadığını dile getirerek, yasal TİS sürecinin 29 Haziran 2016 tarihinde cam işçisinin önüne grevi bir hak olarak koyduğunu belirtti.

Bu süreç içerisinde Şişecam işvereninin, sendikanın ücret, gece çalışması, vardiyalı çalışma, ücret zammı ile ikramiyeler ve diğer sosyal haklarla ilgili tekliflerine müspet cevap vermediğini vurgulayan Akyazı, 'Grev heveslisi değiliz, ancak cam işçisinin haklarını almak için mücadele edeceğiz' diye konuştu. Akyazı, bir diğer anlaşmazlık konusunun ise iş yerinde taşeronda çalışan forklift operatörlerine kadro taleplerinin olduğunun altını çizerek, 'İşveren ile sendikamız arasında görüşmeler devam etmekle birlikte işverenin uyuşmaz tutumu devam ederse cam işçisi grevi güle oynaya tıpkı bir düğün gibi karşılayacaktır' ifadelerini kullandı.

'VARLIK SEBEBİNİZ İŞÇİLERDİR'

'Patronların önüne turkuaz halı sereceğini ilan eden yeni başbakana ve AKP'ye sesleniyoruz' diyerek hükümeti de eleştiren Akyazı, 'Sizin varlık sebebiniz gece gündüz demeden çalışan işçilerdir. Kristal İş olarak belirtmek isteriz ki, cam işçisi haklarını alana dek yasal ve meşru tüm yollara başvuracağız' dedi. (HM)

Editör: TE Bilisim