'Yaşananlara üzüldüm'

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde meydana gelen olaylarla ilgili konuşan Ünal, 'Ülkemizin içince bulunduğu şu ortamda, birlik beraberliğe ihtiyaç duyulduğu aşikar. Kavganın, gürültünün, küfürleşmenin hiçbir şeye faydası yok. Nifak tohumları atılmasın, atıldığı zaman uzun yıllar gidiyor. Zamanında Bursaspor taraftarıyla Eskişehirspor taraftarını barıştırmak için rahmetli başkan İbrahim Yazıcıoğlu ile çok uğraştık. Bugün yaşadıklarımıza üzülüyorum. Sağduyu ön planda olmalıdır. Sonuçta komşu ilimiz. İstanbul'a her gittiğimizde Sakarya'nın ve ilçelerinin içinde geçiyoruz. Dostluğun ve komşuluğun ön planda olması gerekiyor' dedi.

'Stadyumda enerji bitti'

'Geçen haftaki Elazığspor maçını yeni stadyumumuzda oynamayı planlıyorduk' diyen Ünal, 'Atatürk Stadyumu'nda enerjimizin kaybolduğunu düşünüyorum. Küme düştüğümüz son maçta o dönemki yönetime yapılan tepkiler, yakılan koltuklar… O gün enerji bitti. Süper Lig'e tekrar döneceğimiz bu sezonda yeni stadyumumuzda maçlarımızı oynamak istiyoruz.

Kurmuş olduğumuz kadro bulunduğumuz ligin üstünde. Daha coşkulu oynamak adına büyük taraftara çok ihtiyacımız var. Cezanın bitmesini 4 gözle bekliyoruz. Giresunspor maçını da taraftarsız oynayıp cezamızı dolduracağız' ifadelerini kullandı.

'Sonuna kadar destek'

'Bandırmaspor maçıyla yeni stadyumumuza geçeceğiz' diyen Başkan Ünal, 'Taraftarımıza kavuşacağız. Ama bundan önce o stadyuma alışmak için maçlar yapmak istiyoruz. Yönetim ve teknik heyetin arzusu bu. Hocamıza ve teknik heyetimize sonuna kadar destek olacağım. Her şeyin daha iyi olması için sürekli istişare yapıyoruz' şeklinde konuştu.

'Spor Bakanı geliyor'

Ünal, 'Stadyumumuzun eksikleri maalesef bitmiyor. Spor Bakanımız yarın (bugün) Eskişehir'e geliyor. Onunla bir araya gelip, stadyumu gezeceğiz. Ekonomik rakamı ağır olan eksikler. LED ekran, loca tefrişleri gibi eksiklerin yapılmasını talep edeceğiz. Teslim aldığımızda yapılması gereken çok şey var. Spor Bakanımızla bunları konuşacağız. Çünkü gelirimiz yok. Bu lig Süper Lig'in 10'da 1'ini alamıyor' dedi.

'İdmana bile giremiyoruz'

Başkan Ünal, 'Yüklenici firma TOKİ stadyumla ilgili gerekli belgeleri Gençlik Hizmetleri'ne vermediği için henüz yeni stadyumumuza geçemiyoruz. Bırakın maç yapmayı idman yapmaya bile giremiyoruz. Sokmuyorlar. Bakanımızdan bunu çözmesini bekleyeceğiz' ifadelerini kullandı.

'Bize de destek olacaklar'

'Nesine.com'dan biz de maddi destek alacağız' diyen Ünal, 'Hem Eskişehir Basket'in hem de Eskişehirspor'un Süper Lig'de olması gerekiyor. İki kulüpte sezon sonu şampiyon olacak. Bu şampiyonluktan sonra çatıyı birleştireceğiz. Aynı çatı altında olacağız' dedi.

Editör: TE Bilisim