Sözlerine “Bu şehirde yaşayan 33 yaşında bir genç olarak gurur duyuyorum” diyerek başlayan Yalaz, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun geçmiş dönemlerde sarfetttiği sözlerine de yer verdi. Yalaz, “Eskişehir iç Anadolu’nun ortasında, bundan 25 yıl önce başka şehirden farkı olmayan bir ildir. Bugün Eskişehir’in bu hale gelmesinde herkes belediye başkanlarımıza hakkını teslim ediyor. Bu konuda hakkını teslim edenlerden birisi de Nebi Bey. Bir programda ‘Yılmaz Hoca’ma teşekkür ediyoruz, Eskişehir’i marka haline getirdi’ demişti. Bunu çıktığı her yerde söyledi. Kendisi İYİ Parti’deyken, ‘Yılmaz Büyükerşen bu şehre kent kimliği kazandırmış’ söylemlerinde bulundu. Eskişehir halkı bu şehrin bu hale nasıl geldiğini son derece iyi biliyor. Bu şehrin geldiği noktadan gurur duyuyor. CHP  İl Başkanı olarak değil bu şehirde yaşayan 33 yaşında bir genç olarak ben de gurur duyuyorum. Bu kendiliğinden olmaz. Bunun devam etmesi için de şehir müdafaası gerekir. Bir tarafta şehrin sahip olduğu bütün hizmet anlayışını bütün imkanları kullanarak sadece şehir inşa etmek değil kültürel ve vizyoner olmasına adamış belediye başkanları, bir tarafta da kazandıktan sonra da belediye imkanlarını vakıflara, derneklere vereceğini açıkça ifade eden bir anlayış var. Eskişehirliler bunun farkında. Her siyasi görüşten bütün vatandaşlarımız bu şehrin geldiği noktadan memnun. Daha ileri götürmek anlamında da kimin muktedir olduğunun farkında. İradesini de sandıkta ortaya koyacak. Anketlerde öndeyiz” dedi.

Hacı adaylarına yönelik hac hazırlık kursu düzenlendi Hacı adaylarına yönelik hac hazırlık kursu düzenlendi

“BUNLAR ÇIRPINIŞTIR”

Yalaz, Eskişehir’de suç duyurusunda bulundukları sahte bir gazeteyle ilgili de açıklama yaptı. Yalaz, “ Bugün yaptığım basın açıklamasında künyesi olmayan, sahte bir gazetenin şehrin sokaklarında her yere yayınlamışlar. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Yalan yanlış bilgiler var. Meydanı boş bırakmayız. Bunu bize ihbar eden Eskişehirli hemşehrilerimiz. Eskişehirliler neyin ne olduğunun farkında. Bunu kazanma iddiası olan insanlar yapmaz. Bunlar çırpınıştır ve bu çırpınışlar bize çok şey gösteriyor. Anketlerden çok sokağın sesine bakarız. Sokağın sesi net olarak Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç diyor. Bu anlamda halkın 31 Mart’ta gerekeni yapacağından eminiz” diye konuştu.

“TERCİHİNİZİ UYARI MAHİYETİNDE YAPIN”

“AKP’ye daha önce oy vermiş olan Eskişehirli hemşehrilerime seslenmek istiyorum” diyen Yalaz, şu açıklamaları yaptı:  “Bir genel seçim oldu ve tercihinizi AKP’den yana kullandınız. Tercihinize son derece saygı duyuyoruz çünkü size vaatlerde bulunuldu. Dediler ki ülkeyi saha kaldıracağız, çiftçinin sorununu çözeceğiz, önümüzde ki yılı emekli yılı ilan edeceğiz emekliler refah içinde yaşayacaklar. Seçimin üstünden henüz 1 yıl geçmesine rağmen bırakın durumunuzun iyileştirilmesini çok daha kötü bir hale getirdiler. Geldiğimiz noktada tercihinizi bir uyarı mahiyetinde yapın. Bu bir yerel seçim, genel seçimlere daha 4 yıl var. Tek şansımız bu yerel seçimler. Bu seçimlerde sarı kart çıkaralım. Sarı kart gören futbolcu daha dikkatli olur. Öyle bir ikazda bulunalım ki emeklinin durumunu iyi hale getirmek için gerekli iradeyi meclis ortaya koyabilsin.  İşçilerin alın terinin karşılığının alması için gerekli olan müdahaleleri iktidar yapabilsin. Hali hazırdaki milletvekili Nebi Bey meclise seçimi kaybettikten sonra gittiği zaman ‘Biz halka uçuk vaatlerde bulunduk, şaha kaldıracağız dedik kaldıramadık, emeklinin işçinin durumunu iyileştiremedik vaatlerle artık olmuyor. Bu zamana kadar denediğimiz yöntemleri kullandım. Halka ayağı yere basmayan bir irade ortaya koydum ama halk artık bunu yemiyor. Halk uyandı. Emeklinin, işçinin durumunu, enflasyonu çözmek için iradeyi ortaya koyalım yoksa bir dahaki seçimde bu halk bizi buradan da götürür’ diyebilsin.  Bu seçim bu yüzden önemli, yerel seçimden sonra hala bu kadar kötü yönetmeye devam ederse çok daha kötü günlerin bizi beklediğini biz maalesef üzülerek görüyoruz. Lütfen bu seçimlerde gerekli ikazı göstersinler. İktidarın kendisine çeki düzen vermesi için bu şansı kaçırmasınlar.”

Kaynak: Sümeyra Balcı