CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, ES TV'de yayınlanan Vaziyet programının konuğu oldu. ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş ve Anadolu Gazetesi Köşe Yazarı Arif Anbar'ın sorularını yanıtlayan Dalgıç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eskişehir ziyareti esnasında yaptığı açıklamalarla ilgili konuşan Dalgıç, 'Geldiğinde bir aday açıklaması bekleyişi vardı. Bunun biz isim olarak adayların bu şekilde açıklanmayacağını biliyorduk ama herkeste bir sinyal, bir aday açıklaması öyle bir şey vardı. Konuşmasında 'Eskişehir hocaya teslim' lafı bence çok sert anlaşıldı, çok sert yorumlandı. O sizin dediğiniz anlamda ben o laftan hocaya eti kemiği senin, Eskişehir her şeyiyle tepeden tırnağa sana teslim gibi bir şey anlamadım. Çünkü bu bizim partimizin yapısına da aykırı' ifadelerini kullandı.

KULVAR DIŞI KALAMAZ
Geçmiş dört buçuk yılda Büyükşehir Meclisi'nde büyük zorluklar yaşandığını kaydeden Dalgıç, 'Meclisin görevleri 18'inci maddede sayılmış. Fakat AKP parmak çoğunluğuyla icraya karışabileceğini düşündü. Yeni hastane, yeni stadyum yapıldı. Bu yerler yapılırken belediyeye sorulmadı. Burada alt yapı var mı, ulaşım nasıl çözülür, vatandaş nasıl ulaşır, merkezden planlandı. Belediyenin haberi olmadan bunlar yapıldı. Şimdi bunların sıkıntısı çekildiği için, ben Yılmaz Büyükerşen'in her şeyi ben belirleyeyim, tek adam olayım, böyle bir kaygısı olduğu düşüncesinde değilim. Çünkü o bunları aşmış biri. Fakat şu hassasiyeti tabi ki gösterecektir; tamamen kulvar dışı kalması da söz konusu değil. Çünkü çalışacağı meclis üyesi, o ilçelerden gelecek üyelere bağlı. Oradaki aday belirlemelerine, seçim işlerine mutlaka yön verecektir. O anlamda anladım. Eti senin kemiği ben; bu ne yılmaz Hoca'nın böyle bir talebi olur ne Genel Başkanın kurulları, örgütleri atlayarak böyle bir beyanı olur diye düşünüyorum' diye konuştu.

AK PARTİ DE OY KAYBETTİ
Yerel seçim sürecini değerlendiren Dalgıç, 'Haziran seçiminden hemen sonra gerçekten örgütte, parti tabanında bir moralsizlik oluştu. Çünkü partinin çok daha fazla oy alacağı, böyle bir intiba oluşturmuştu. Oy oranları düşük kalınca, bir telaş oluştu. Aslında herkes, CHP az oy aldı ama AKP'nin de büyük düşüş gösterdiğini herkes kaçırdı. Yerel seçimde rakibimiz AKP. Onun sonuçlarına bakın, o da büyük oranda oy kaybetti. Yerel seçimler genel seçimleri, genel seçimler yerel seçimleri çok etkilememiş. Tahlil ettiğim sonuçlar bu. Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel seçimdeki sonuçları kesinlikle almayacağını düşünüyorum. Çünkü oranlar çok yüksek. Ahmet Ataç'ın Tepebaşı'nda aldığı oranlar çok yüksek ve korumuş hep bunu. Ben seçildiğim günden beri Sayın Ataç ile gezdim, dolaştım. Ben Ahmet Ataç'la dolaşırken inanın hayret de ettim, hiç şikayet duymadım. O yüzden o genel seçimdeki hava hem sahada hem geçmiş sonuçlarda yok. Yine farklı olacak genel seçimler' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim