Büyük çekişme yaşanacak
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Play-Off'a kalmayı başaran temsilcimiz Eskişehir Basket'in milli oyuncusu Buğrahan Tuncer açıklamalarda bulundu. Ligdeki büyük kulüpler tarafından yakından takip edilen Buğrahan, Yarın Bursa'da TOFAŞ ile son derece çekişmeli bir maç oynayacaklarını ve şu anda Play-Off Çeyrek Final ilk maçından başka bir şey düşünmediklerini söyledi.


İstatistikleri oldukça başarılı
Siyah Kırmızılı basketbolcu Buğrahan Tuncer'in ligin normal sezonundaki istatistikleri oldukça bbaşarılı. Attığı 274 sayı ve yaptığı 131 asistle otoritelerin dikkatini çeken milli oyuncu, gösterdiği başarılı performansla Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi All-Star kadrosuna ve A Milli Basketbol Takımı'na da seçildi. 25 yaşındaki basketbolcu, takımının ligi 7'nci sırada bitirmesinde önemli rol üstlendi.


Eskişehir'de üçüncü sezonu
Açıklamalarına devam eden Buğrahan, Siyah Kırmızılı takıma 2014-15 sezonunda geldiğini anımsatarak, söz konusu sezonda takımının bir alt lige düşmesinin ardından kulüpten ayrıldığını belirtti. Buğrahan, geçtiğimiz sene ise tekrar Eskişehir Basket'e gelerek takımının Süper Lig'e çıkmasında büyük rol oynadı.

'İkinci sırada bitirdiler'
Milli basketbolcu, 'Geçen yıl Eskişehir Basket'e tekrar geldim ve takımı üst lige çıkarttık. Bu yılki hedefimiz, ligi üst sıralarda bitirmekti. Sezonu 7'nci sırada tamamladık. TOFAŞ ile Play-Off'ta karşılaşacağız. TOFAŞ, son dönemlerde ciddi yapılanmaya gitti. Avrupa'nın en iyisi olan Türkiye ligini ikinci sırada bitirdiler' dedi.

'Yarı final büyük başarı'
'TOFAŞ ekibi Barış Ermiş gibi iyi bir oyuncuya, Orhun Ene gibi tecrübeli bir başantrenöre sahip' diyen Tuncer, 'İyi bir Play-Off serisi olacak. Başa baş, kıran kırana maçlar bekliyorum. TOFAŞ'ı eleyip, yarı final oynarsak bizim için büyük bir başarı olacak. Bizim de iyi bir kadromuz var' şeklimnde konuştu.

Öncelikli hedefimiz TOFAŞ
Siyah Kırmızılı formayla oynadığı hemen her maçta başatrılı bir grafik çizen Buğrahan, TOFAŞ'tan başka bir şey düşünmediğini belirterek, 'Öncelikli hedefimiz TOFAŞ'ı elemek. Onları eledikten sonra rakip kim olursa olsun iyi mücadele edeceğiz. Şu anda TOFAŞ maçından başka bir şey düşünmüyorum' şeklinde konuştu.

Hayaline kavuştu
Eskişehir Basket'te oyun kurucu olarak oynayan Buğrahan Tuncer, her sporcunun A Milli Takım'da forma giymeyi hedeflediğini ifade etti. Buğrahan bu yıl ise kendisinin de 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki İsveç maçında hayalindeki Ay-Yıldızlı formaya kavuştuğunu sözlerine ekledi.

'Sürekli oynamak istiyorum'
Milli takıma seçildiği için çok mutlu olduğunu ve sürekli oynamak istediğini anlatan Buğrahan, 'A Milli Basketbol Takımımızın her maçında arkadaşlarıma yardımcı olmayı amaçlıyorum. Ay-Yıldızlı forma için ter dökmek gurur verici. 2019 FIBA Dünya Kupası'na katılmak için A Milli Takımımıza elimden geldiğince yardım edeceğim' ifadelerine yer verdi. AA
Editör: TE Bilisim