Odunpazarı Kent Konseyi Çalışma Grupları, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'la bir araya geldi. Bu yılki teması mahalle meclisleri olan Odunpazarı Kent Konseyi, mahalle meclisleri ile mahallerdeki gönüllülerin yönetime katılmasını hedefleniyor. Alaaddin Parkı'nda bulunan Aladddin Kafe'de gerçekleştirilen toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru'nun yanı sıra çok sayıda Odunpazarı Kent Konseyi gönüllüsü katıldı.
ZORUNLULUK YOK
Toplantıda Odunpazarı'nda 13 mahalle meclisi olduğu söylenirken, kısa sürede bu sayının 18'e çıkacağı duyuruldu. Çağdaş demokrasinin bunu gerektirdiğini belirten Başkan Kurt, 'Eğer biz demokrat isek; sosyal demokrat, halkçı, toplumcu belediyeciliği vurgulamak istiyorsak mutlaka o resmi statünün dışında bizlere ulaşamayan insanların sesine kulak vermeliyiz. O da kent konseyleri ile olur. Zorunluluk yok, gönüllülük var. Bu her türlü özgürlüğü içinde barındıran bir gönüllülük, keşke bütün Türkiye'de böyle bir sistemi oluşturabilsek' dedi.
İSTEMİYORUZ
Yeni projelerinin belediye meclisi toplantılarından önce her ayın son günü, mahalle meclisi başkanları ile toplantı yapmak olduğunu kaydeden Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: 'Belediye meclisi gündemini birlikte oluşturalım, tartışalım. Bu tartışmayı yapalım ki, belediye meclisine hem biz hazırlıklı gitmiş olalım, hem de Eskişehir'in sorunlarını da o toplantıya taşıyalım. Demokratik katılım böyle olabilir. Türkiye, her zamankinden çok demokrasiye ihtiyaç duyduğumuz bir noktada. Önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçim Türkiye için çok önemlidir, ama Türkiye'de demokratlar, muhalifler bir aymazlık içinde bugüne geldi. Hep tünelden önceki son çıkış dedik, ama hiç de ışığa bakmadık. Bildiğimiz gibi yarıştık, kendi kendimize kavga ettik. Sonuç da tünele de tosladık. Türkiye'nin demokratik ülkeler sınıfında olmadığı, diktatörlükle yönetilen ülkeler arasında sayıldığı bir dönemdeyiz. Hukukun askıya alındığı, hukukun çiğnendiği bir ülke haline geldik. Türkiye'nin dostu Katar, Kazakistan, Çin. Biz böyle bir Türkiye istemiyoruz. Eskişehir Organize Sanayi'ye baktığınız zaman üreten insanların ticaretinin yüzde 70'i Avrupa ve Amerika ile. Sosyal yaşantıya baktığında 200 yıldır Avrupalıyız, ama şimdi Katar'ın, Çin'in dostuyuz. Başka dostumuz kalmadı. Biz demokrasi istiyoruz. Demokrasi olursa, demokratik üretimler de olur, ekonomik sistem de sosyal haklar da ona göre gelişir. O zaman artık öyle son çıkış falan da değil, bizim canımız pahasına bir mücadelenin içerisine girmemiz lazım.' HM
Editör: TE Bilisim