Havaların ısınması ile birlikte pazardaki tezgahlarda ürün çeşitliliği artmaya başladı. Meyvelerin tazeliğini anlayabilmek için birkaç kolay yol olduğunu ifade eden pazar esnafı Emin Özkaya, 'Bunları alırken tazeliğini anlayabilmek için parlaklığına, sertliğine ve meyvenin canlı duruşuna dikkat etmemiz lazım. Bazen bayatlamış mallar oluyor, vatandaş bunları anlamadan alıyor. Bunları anlayabilmek için dokunmaları lazım. Yaz meyvelerinin sertliği, dinçliği ve parlaklığı çok önemli. Tazeliği bunlardan anlaşılabilir' dedi. Her mevsim vatandaşların ceplerine uygun meyve bulunduğunu ifade eden Kapalı Pazar esnafı Emin Özkaya konu ile ilgili şunları kaydetti: 'Şu anda karpuz ve kavun bollaştı diyebiliriz. Karpuz 2.5 liraya kadar düştü. Kavun da bu hafta itibari ile 8 liraya düştü. Yeşil erik aynı şekilde ucuzlamaya başladı, 15 liraya kadar düştü kilosu. Kara dut paket halinde 5 liraya satıyoruz, kilosu 10 liraya civarına geliyor. Anamur çileği şuanda 6-7 lira civarında seyrediyor.' İHA
Editör: TE Bilisim