'Büyük bir fırsat'
Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye ve Eskişehir için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Genç bir nüfusa sahip olan Eskişehir'in spora olan ilgisinden bahseden Vali Çakacak, 'Gençlerimizin daha fazla sporla ilgilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye'nin her alanda olduğu gibi sporda da öncü bir ülke konumu haline geldiğini tüm dünyaya göstermek için EURO 2024'ü büyük bir fırsat olarak görüyoruz' dedi.

'Çalışmalara başladık'
Vali Çakacak, 'Türkiye'nin EURO 2024'e ev sahipliği yapması durumunda, şehrimizde maçların oynanacağı iller arasında yer alıyor. Bizde, Eskişehir'i daha yakından tanıtmak ve sürece katkıda bulunmak için ilgili kurumlarımızla birlikte çalışmalarımıza şimdiden başladık' dedi.

Değerlendirme yapıyorlar
UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na alırsak ülkemize ve şehirlerimize ciddi katkılar sağlanacağını bildiren TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ise, son birkaç yılda yeni yapılan stadyumların futbola çok büyük katkısı olduğunu söyledi. EURO 2024 sürecinde aday şehirlerin bazı yükümlülükleri olduğunu hatırlatan Zülfikaroğlu, aday olan şehirlerde çeşitli değerlendirme toplantıları yaptıklarını ziyaret esnasında ifade etti.

26 numaralı forma jesti
Ziyaretin sonunda TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, günün anısına Vali Çakacak'a isminin bulunduğu 26 sırt numaralı milli takım formasını takdim etti. Ziyaretin ardından Vali Yardımcısı Akın Ağca başkanlığında, TFF yetkililerinin ve ilgili kurum yetkililerinin katıldığı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Editör: TE Bilisim