Tiyatro şenliğinin ilk oyunu Kenan Yalçın Anadolu Lisesi öğrencilerinin oynadığı Bozkır Güzellemesi oldu. Nezihe Araz'ın Anadolu'da kadınların yaşadığı sorunlara değinen bir perdelik oyunu Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sahnesi'nde seyirciyle buluştu. Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği oyunda öğrencilerin heyecanı dikkat çekti.
Bozkır Güzellemesi ya da diğer adıyla Çorak Topraklarda, Nezihe Araz'ın Anadolu kadının çektiği sıkıntıları konu ettiği bir oyun. Oyunda toplumun kadına biçtiği roller eleştirilirken kadın erkek eşitsizliği, kuma ve namus sorunları ele alınıyor. Başkarakter Gülizar'ın bir kadın doktorla tanışması üzerine kendi ayakları üzerinde durmayı başarması, oyunun umut veren tarafı.
Yönetmenliğini Zikri Doğruoğlu'nun yaptığı oyunun dekor ve kostümlerini İsmail Eğinli, afiş tasarımını ise Teoman Kardeş yaptı. Oyunda, Neslihan Şentürk, Gülin Filiz Yıldırım, Özlem Şenler, Melisa Acar, Safiye Şahin, İrem Necipoğlu, Zeynep Sorgun, İlayda Oruç, Berivan Atıcı, Miray Ünal, Rumeysa Balkan, Elif Şentorun, Asilkan Furkan Güler, Tayfun Duman, Şamil Yılmaz, Emre Gündoğdu rol alıyor.
ESGROUP ve Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma grubunun ortaklaşa yürüttükleri Eskişehir Liseler Arası Tiyatro Şenliği oyunları önümüzdeki 18 gün boyunca Turgut Özakman Sahnesi'nde sahnelenmeye devam edecek. (HM)

Editör: TE Bilisim