4'üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı dün Odunpazarı Meydanı'nda başladı. 3'ü uluslararası 7'si yerli olmak üzere toplamda 10 bilim insanı ve sanatçının katıldığı çalıştay, 4 gün sürecek. Çalıştay, 12 Ağustos saat 16.00'da Çağdaş Sanatlar Galerisinde gerçekleşecek sergi ile sona erecek. Çalıştay'a katılan ve 20 yıldır seramikle uğraşan Serkan Günenç, 'Burada pişirim tekniklerini uyguluyoruz. Yaptığımız çalışmaların en büyük amacı, seramiği tanıtmak ve halkla iç içe olmak' dedi.
Çalıştay için gelen sanatçılar Hamamyolu Caddesi'ni gezdi. Sanat Köprüsü'ndeki eserleri inceleyen sanatçılar, ardından da çömlekleri meşhur Sorkun'a gitti. Sorkun çömlekçileri ile bir araya gelen bilim insanları ve sanatçıları, çömlekler ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra Gürleyik'i gezen bilim insanları ve sanatçılar, doğal güzelliklere hayran kaldı.
Çalıştay'a katılan sanatçıların isimleri şu şekilde: 'Emel Mülayim, Jana Krejzova (Çek Cumhuriyeti), Jeng-Daw Hwang (Tayvan), Nurtaç Çakar, Özlem Özer Tuğal, Samar Mougharbel (Lübnan), Sercan Filiz, Serkan Günenç, Tevfik Türen Karagözoğlu, Zeynep Baskıcı Kapkın.' ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim